Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 24 sie 2019, 15:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 17 gru 2013, 14:05 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3499
Przemek napisał(a):
Kas1e zapowiedział wydanie wersji 1.16, jeszcze przed swietami...


No tak, jeśli macie to dostać przed świętami, to by znaczyło że dostaniecie od Hyperionu pod choinkę jeszcze inne prezenty. Szkoda że przestałeś aktualizować ten wątek. Potem różne oszołomy głoszą jakoby team AmiigaOS nic od 1.5 roku nie zrobił, a przecież dali czy poprawili chyba ze 100 różnych elementów, tyle tylko że w przeciwieństwie do konkurencji nie podbijają numeru systemu przy byle pierdółce.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 17 gru 2013, 19:23 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 10 wrz 2012, 08:07
Posty: 217
Mufa napisał(a):
Przemek napisał(a):
Kas1e zapowiedział wydanie wersji 1.16, jeszcze przed swietami...


No tak, jeśli macie to dostać przed świętami, to by znaczyło że dostaniecie od Hyperionu pod choinkę jeszcze inne prezenty. Szkoda że przestałeś aktualizować ten wątek. Potem różne oszołomy głoszą jakoby team AmiigaOS nic od 1.5 roku nie zrobił, a przecież dali czy poprawili chyba ze 100 różnych elementów, tyle tylko że w przeciwieństwie do konkurencji nie podbijają numeru systemu przy byle pierdółce.


I jak tam testy nowego MUI-OWB są szanse ż się to nada do użytku jeszcze przed świętami?

A co do konkurencji. To wiesz starają się coś działało a tu ZONK w nowej wersji nie działa szczególnie jak chodzi o sprawy około sieciowe. A może by tak zamiana oni nam OWB a my im Roadshow. Bo sensownego stosu to oni się chyba jeszcze długo nie doczekają :twisted:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 17 gru 2013, 20:15 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:03
Posty: 205
Mufa napisał(a):
....Jesli nowe MUI-OWB bedzie uzywalne, a do tego czasu nie pokaze sie nowy TimBerWolf czy QtWeb to coz, przyznam ze sie mylilem co do tej przegladarki, ludzi nieomylnych wszak nie ma. Na pewno jesli to powstanie, to bez wzgledu jaka klase bedzie prezentowac, nie bedzie tak ze dla zasady nie pobiore MUI-OWB. Uczynie to bezzwlocznie, chociazby po to by przekonac sie ile jest warta i ewentualnie zrecenzowac ten produkt na blogu....
:thumbup: ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 17 gru 2013, 20:58 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 825
Mufa napisał(a):
Przemek napisał(a):
Szkoda że przestałeś aktualizować ten wątek. Potem różne oszołomy głoszą jakoby team AmiigaOS nic od 1.5 roku nie zrobił, a przecież dali czy poprawili chyba ze 100 różnych elementów, tyle tylko że w przeciwieństwie do konkurencji nie podbijają numeru systemu przy byle pierdółce.


Nie mam juz tyle czasu. Do tego kazdy przeciez moze wpisywac aktualizacje. Tymczasem nikt tego nie podchwycil a nawet padlo pytanie, po co to robie? O ile wiem to jest chyba gdzies na stronie Hyperionu zestawienie.
Chocbys nie wiem co robil to i tak bedzie pojawiac sie ktos wypisujacy bzdury. Sprawe aktualizacji wyjasnialem juz na ppa dwukrotnie. Bez skutku. Taka ich metoda. Inna sprawa jest nasza nieciekawa, aktualna sytuacja. Ale to inny temat...

Czy Wy, betatesterzy, macie jakies ograniczenia dotyczace informowania o MUI OWB?

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 18 gru 2013, 00:45 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3499
TomK napisał(a):

I jak tam testy nowego MUI-OWB są szanse ż się to nada do użytku jeszcze przed świętami?


Testów z mojej strony nie ma żadnych, bo musiałbym porbać jeden element, którego akurat obecnie w moim beta-systemie nie instalowałem. Tymczasem serwer Hyperionu cały dzień leży i jak ogłosił niedawno Solie na Amigans.net, nie wiadomo kiedy wstanie. Cóż mam za swoje niechlujstwo, porządny betatester powinien zawsze na bieżąco w systemie mieć wszystko co wrzucają na betaserwer :? .


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 18 gru 2013, 00:47 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3499
Przemek napisał(a):
O ile wiem to jest chyba gdzies na stronie Hyperionu zestawienie.


Faktycznie chyba było. Jak tylko serwer Hyperionu wstanie, podlinkuję pod tamten wątek.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 18 gru 2013, 12:34 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3499
TomK napisał(a):

I jak tam testy nowego MUI-OWB są szanse ż się to nada do użytku jeszcze przed świętami?


W tej formie co teraz to na pewno sie nie ukaze. Sam plik wykonywalny przekopiowany do katalogu ze stara wersja powoduje zbyt duzy balagan. Trzeba by przygotowac cala nadbudowe, nie wiem czy kas1e da rade to zrobic przez tydzien. Co do pisania po polsku widze pewien progres, ale na te chwile jak widzice pisze tego komenta bez liter PL. Moze jesli bedzie zrobina cala nadbudowa i da sie normalnie wszystko pokonfigurowac (bo na razie balagan w GUI totalny) to i po polsku pisac sie da. Poki co moge pisac po polsku np. w polu wyszukiwania Google czy pasku adresu, czego o ile dobrze pamietam w starszej wersji robic nie moglem. Mocno do przodu poszedl silnik, w HTML5 juz tylko nieznacznie przegrywa z TimberWolfem. Przegladarka szybciej startuje. To tyle jesli chodzi o pierwsze wrazenia.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 19 gru 2013, 00:34 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3499
ęóąśłżźćń - ta dam :!: :ok:
Joerg ma jednak doświadczenie w robieniu browserów z obsługą narodowych znaków, a Kas1e, słucha i szybko wprowadza zmiany w życie :thumbup: Co ciekawe wygląda na to że nieoczekiwane zmartwychwstanie MUI-OWB podziałało mobilizująco na konkurencję. Zapowiada się ekscytująca zima i wiosna :D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 19 gru 2013, 01:29 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 10 wrz 2012, 08:07
Posty: 217
Nooo to fajnie. Ale zastanawia mnie kto w takim razie puścił parę że MUI-OWB będzie przed świętami? No chyba że chodzi o inne święta niż te co nadchodzą :mrgreen: Jeszcze co do bałaganu w menu przecież to jest przenoszone z Mosa jakim cudem się zrobił bałagan? No chyba że mnogość funkcji i rozlazłość menu programów MUI-owych bierzesz za bałagan?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 19 gru 2013, 03:27 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 825
TomK napisał(a):
Nooo to fajnie. Ale zastanawia mnie kto w takim razie puścił parę że MUI-OWB będzie przed świętami...


Jak to kto, Kas1e na AW i Amigans :mrgreen:

@Rafał

No to super, zawsze jakiś postęp :D Fajnie, że Joerg pomaga ale nie przesadzałbym z tym "robieniem przeglądarek". Na Mosie działało. To "tylko" port.

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 19 gru 2013, 11:30 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3499
TomK napisał(a):
Nooo to fajnie. Ale zastanawia mnie kto w takim razie puścił parę że MUI-OWB będzie przed świętami? No chyba że chodzi o inne święta niż te co nadchodzą :mrgreen: Jeszcze co do bałaganu w menu przecież to jest przenoszone z Mosa jakim cudem się zrobił bałagan? No chyba że mnogość funkcji i rozlazłość menu programów MUI-owych bierzesz za bałagan?


Za bałagan biorę coś takiego. Pierwszy przykład z brzegu to okno zamknięcia przeglądarki normalnie powino być mniej więcej coś w stylu "Czy na pewno chcesz zakończyć pracę z OWB?" i dalej opcje "OK i "anuluj". Tymczasem teraz jest taki komunikat "Hasło" i dalej cztery opcje "wyświetl w oknie", "otwórz w programie zewnętrznym", "pobierz plik" i "anuluj". Dodam że wybranie opcji "wyświetl w oknie" zamyka przeglądarkę ;) Podobne kwiatki są wszędzie, nie tylko w oknie wyjścia.

Możliwe że winna jest niekompatybilna lokalizacja, nie sprawdzałem jeszcze jak to wygląda po wywaleniu polskiego locale. Zresztą tej lokalizacji i tak powinien się chyba przyjrzeć Mandi, bo w tej chwili wszystko działa po polsku oprócz rzeczy związanych z lokalizacją, czyli w menusach browsera, oknach preferencyjnych itp. dalej w miejscu polskich liter są krzaczki (mimo że wszędzie gdzie się dało poustawiałem czcionkę DejaVu). No ale to już można przeżyć, najważniejsze że pisać po polsku się da.

Uaktualnienie:
Przed chwilą sprawdziłem. Winna problemów była stara lokalizacja, po angielsku wszystko jest OK. Zatem Kas1e o naszych rodzimych problemach nawet nie wie. Moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie (poza wymaganą małą aktualizacją systemu) by faktycznie program został Wam dany na święta.

P.S.
Czy stare wersje OWB dla MOSa są gdzieś jeszcze dostępne? Spróbowałbym wyrypać ichniejsze locale i sprawdzić jak to się by sprawowało z amigową wersją.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 19 gru 2013, 12:04 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3499
Znalazłem wersję 1.16 dla AROSa, po skopiowaniu katalogu polski, jest ok. To znaczy bałaganu na ekranie nie ma, bo znaki zapytania zamiast polskich liter są.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 19 gru 2013, 13:51 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 10 wrz 2012, 08:07
Posty: 217
Mufa napisał(a):
Znalazłem wersję 1.16 dla AROSa, po skopiowaniu katalogu polski, jest ok. To znaczy bałaganu na ekranie nie ma, bo znaki zapytania zamiast polskich liter są.


Czyli wina była w starej lokalizacji do programu. Trzymaj tą właściwą może się komuś przyda :ok:
Co do pytajników to bodajże w LimpidClock też był taki problem może to to samo i pomogło by to co tam? Pamiętasz co się tam zmieniało żeby było dobrze?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 20 gru 2013, 00:05 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3499
TomK napisał(a):

Czyli wina była w starej lokalizacji do programu. Trzymaj tą właściwą może się komuś przyda :ok:
Co do pytajników to bodajże w LimpidClock też był taki problem może to to samo i pomogło by to co tam? Pamiętasz co się tam zmieniało żeby było dobrze?


Niestety problem LimpidClocka nie jest mi znany, bo go nie używam.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 20 gru 2013, 00:32 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 825
O ile pamiętam to LimpidClock miał błędną lokalizację. Po podmianie wszystko grało...

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO