Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest czwartek, 21 paź 2021, 17:51

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 15 sty 2020, 18:58 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 12:28
Posty: 1177
Z tego co pamiętam to w sklepie AmigaKit więcej jak rok wisi sobie pamiątka do 'Tabora' i nie trzeba kombinować z doborem:
https://amigakit.amiga.store/product_info.php?products_id=1268

_________________
AmigaOne 500 (AMCC 460ex 1150 MHz), 2 GB RAM, Radeon 7750 (1GB, DDR5), karta dźwiękowa Envy24HT


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 15 sty 2020, 19:05 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:36
Posty: 119
OK.
Złożyłem zamówienie.
Z tego co zrozumiałem to teraz czekam na AAA. Tam znajdę klucz który użyję do rejestracji.

@newhousik
Dostałeś oprócz meila jakiś załącznik ?

Pytam się bo nigdy wcześniej nie miałem styczności z Amiga Kit.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 15 sty 2020, 19:16 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 lut 2014, 20:09
Posty: 224
Lokalizacja: Katowice
ems napisał(a):
OK.
Złożyłem zamówienie.
Z tego co zrozumiałem to teraz czekam na AAA. Tam znajdę klucz który użyję do rejestracji.

@newhousik
Dostałeś oprócz meila jakiś załącznik ?

Pytam się bo nigdy wcześniej nie miałem styczności z Amiga Kit.


Nic, będziemy się informować.
Pamięć, no tak w Amigakit tylko 2gb i żadnej specyfikacji ;). Najlepiej mieć 2 gb ramu i 8gb na grafice ;), nie żeby na Amidze było gdzie wykorzystać 8 gb.

_________________
Niepoprawny Optymista


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 15 sty 2020, 19:20 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:36
Posty: 119
OK.
Do pamięci podchodzę na spokojnie.
Teraz grafika i jakiś nieduży dysk SSD.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 15 sty 2020, 19:51 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4056
newhousik napisał(a):
Tabor nie jest jakaś wyjątkową produkcją, zwykła przemysłòwka. Bardziej bym się przejmował grafiką, w takich płytach przemysłowych tylko w teorii brano pod uwagę, że będzie ktoś tam takie grafiki wpychał ;)


Ciekawe tezy, aczkolwiek chyba mało mające wspólnego z prawdą. A-EON zasiadając do współpracy z Varisysem, nigdy nie zakładał podboju rynku przemysłowego. W tym kontekście to raczej mówiono o SAMantach, gdzie samo ACube nie ukrywało że interesuje ich również ten rynek. Niemniej nie słyszałem aby ktoś z właścicieli SAM zgłaszał problemy z brakiem zasilania.

Tabor owszem ma procesor przemysłowy, czy bardziej routerowo - sieciowy, jednak sama płyta główna to konstrukcja rdzennie amigowa. Przez te dwa czy trzy lata betatestów tej maszyny nie doszły mnie narzekania od któregokolwiek z betatesterów na problemy z zasilaniem grafiki. Fakt że nie wiem jaki procent z nich używa Polarisów. Jeśli ktoś sobie nie wpisze w sygnaturce na mailu pełnego konfigu to trudno zgadywać. Z tych co mają taki konfig wpisany, to kojarzę Radeon R7 265, który to akurat zwyczajowo ciągnie dodatkowy prąd bezpośrednio z zasilacza oraz Radeona R7 250, te o ile wiem dodatkowego gniazda zasilania nie mają (choć mogę się mylić bo producentów jest wielu).

Natomiast Trevor pokazywał publicznie Tabora z Polarisem na Amiga 34 Germany, ostatnio udostępnił też film z Polarisem, demonstrując UVD. Nic nie słyszałem aby coś mu się w Niemczech wieszało, na filmie też wszystko działa OK.

Należy wziąć pod uwagę jeszcze jeden fakt, mianowicie że stery do Polarisa pojawiły się już rok temu, czyli już wówczas zakładano że będzie to domyślna grafika dla Tabora. Co więcej Tabor został przeprojektowany. Myślę że gdyby nawet przez ten rok zauważono takie problemy, to przy przeprojektowaniu płyty by to uwzględniono i zadbano o dostarczenie większej ilości prądu na grafikę. Reasumując uważam że problemu tutaj nie ma.

Zresztą jesteś w dobrej sytuacji bo pisałeś że masz Polarisa RX 4xxx, możesz potestować go w Taborze przez tydzień czy dwa i jeśli uznasz że jest OK, kupić nowego i bardziej energooszczędnego RX 5xxx.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 15 sty 2020, 20:58 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 lut 2014, 20:09
Posty: 224
Lokalizacja: Katowice
W takim razie zwracam honor Taborowi. Jeżeli robili testy jakiś czas temu to bez znaczenia jaką gafę włożyli. Nie od dziś są wymagające jeżeli idzie o zasilanie.
Jeżeli idzie o dysk to też nie widzę sensu pakować sie w zwykłe hdd

_________________
Niepoprawny Optymista


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 sty 2020, 19:57 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:36
Posty: 119
Według Amiga Kit partia 100 sztuk pakietów AAA została wyprzedana.
W lutym paczki trafią do zainteresowanych.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 sty 2020, 20:04 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 lut 2014, 20:09
Posty: 224
Lokalizacja: Katowice
żadnego maila nie dostałem więc pewnie na pierwszą partie się nie załapaliśmy, albo jeszcze się nie ogarneli

_________________
Niepoprawny Optymista


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 sty 2020, 20:12 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:36
Posty: 119
Ja też nie dostałem. Maila spodziewam się raczej po wysłaniu paczki ... czyli w lutym.
Pieniądze z mojego konta zostały przelane na konto sklepu.
Na stronie www.a1222.com pojawiła się sekcja FAQ.
Po przeczytaniu jej jestem pewien że się załapaliśmy :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 sty 2020, 20:44 
Offline
Ultra forumowicz
Ultra forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 22:11
Posty: 1558
ems napisał(a):
Na stronie http://www.a1222.com pojawiła się sekcja FAQ.
Po przeczytaniu jej jestem pewien że się załapaliśmy :)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
amigakit :
Posted on 22-Jan-2020 0:23:52
We are currently on 97x AAA Bundles sold so sales will be closing soon.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


http://www.a1222plus.com/index.php?page=faq

■ Ile płyt zostanie wyprodukowanych zgodnie ze schematem Early Adopter?
Powstanie sto płyt A1222 Plus wyprodukowanych wyłącznie dla klientów Early Adopter z dodatkowymi 10 procentami dodatkowymi na wszelkie przyszłe potrzeby serwisowe / gwarancyjne. Jeśli nieco więcej niż stu klientów kupuje pakiet AAA, wyprodukujemy więcej płyt, aby zaspokoić popyt, więc nikt nie zostanie pominięty.

■ Kiedy deski będą produkowane zgodnie ze schematem Early Adopter?
Nowa wersja płyty jest obecnie finalizowana w zakresie projektowania sprzętu. Zostanie wyprodukowanych pięć prototypowych płyt w celu przetestowania nowej wersji, a następnie główna partia zostanie wprowadzona do produkcji w kwartale 2/2020.

■ Czy każdy klient pakietu AAA będzie mógł wziąć udział i kupić płytę główną A1222 Plus Early Adopter?
Tak, jak tylko klient zarejestruje kod seryjny dostarczony z pakietem AAA na stronie Amisphere.com, może wziąć udział w programie Early Adopter. Żaden klient pakietu AAA nie zostanie pominięty.

■ Czy kod seryjny pakietu AAA będzie dostępny online przed wysłaniem skrzynki?
Tak, Amiga Kit przydzieli kod seryjny każdemu klientowi zestawu AAA i zapisze go w Historii zamówień Amiga Kit klienta pod odpowiednim numerem zamówienia.

■ Kiedy pakiet AAA zostanie wysłany?
Amiga Kit wyśle ​​pakiet AAA w lutym do wszystkich klientów, którzy zamówili wcześniej.

■ Czy cena A1222 Plus zostanie zwiększona po Early Adopter?
Tak, płyty A1222 Plus Early Adopter mają specjalną wstępną cenę ofertową.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 sty 2020, 20:52 
Offline
Ultra forumowicz
Ultra forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 22:11
Posty: 1558
amig_os napisał(a):
We are currently on 97x AAA Bundles sold so sales will be closing soon.


AAA BUNDLE IS NOW SOLD OUT. ALL CUSTOMERS WHO PREORDERED WILL BE ABLE TO REGISTER FOR A1222 PLUS EARLY ADOPTER IN FEBRUARY


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 sty 2020, 21:12 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1058
Dopiero dziś do mnie dotarło, że ta pierwsza partia może być i w czerwcu. Czyli kolejne najwcześniej w drugim półroczu?

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 sty 2020, 21:27 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:36
Posty: 119
Wszystko zależy od terminu wprowadzenia EA na rynek. A to z kolei zależy od opracowania sterowników do karty dźwiękowej. Tak to ma być w 2 kwartale tego roku. Taki jest plan.
W każdym bądź razie po sprzedaniu EA będzie z górki, i liczę na to że powiedzmy w okolicach świąt Bożego Narodzenia 2020 płyta/komputer A1222 będzie w normalnej ciągłej sprzedaży.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 sty 2020, 22:32 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4056
Sprawdził się dokładnie scenariusz, który przewidywałem od samego początku, opierając się o doświadczenia z wcześniejszymi "akcjami limitowanymi" od A-EONu. Czyli info o limicie było tylko po to by najbardziej niecierpliwi nie zwlekali z zakupem wobec zagrożenia nie złapania się do kolejki, a w momencie gdy sprzedano już 100 Tabórów (czy według innych źródeł 97), co pewnie gwarantuje próg opłacalności parti produkcyjnej, nagle "dziwnym zbiegiem okoliczności" Matthew oświadcza że limit przestał obowiązywać i naprodukują tyle płyt ile będzie chętnych. No ale w sumie to dobrze.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 23 sty 2020, 08:40 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 lut 2014, 20:09
Posty: 224
Lokalizacja: Katowice
To akurat mi nie przeszkadza, w niszowych produktach takie akacje są standardem. Byłbym gotowy nawet wpłacić przedpłata całą kwotę za płytę. Bardziej mi się nie podobało wciskanie innych produktów w przedsprzedaży. No ale zwał jak zwał, niech produkują, mam gdzieś czy jest sterownik do dźwięku.
Ciekawi mnie pewna kwestia ze specyfikacji:
PCIe
• x4 PCIe gen 1 link allows data rates of 2.5Gb/s per lane
• x16 PCIe connector to support RadeonHD graphics cards
Czy to oznacza, że jest tam dodatkowe złącze x4 PCIe ?, na płycie go nie ma. Jest tam kilka bolców które ciężko rozszyfrować ze zdjęcia.

_________________
Niepoprawny Optymista


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO