Emu napisał(a):
Nie wiem jaka cena była umawiana za A1220. Za ok. 3 tygodnie bede w domu, sprzedam swoja A5000/20 za taka cene, chetnych prosze o kontakt na PW.
Nie wiem co jest powodem tej decyzji. Jeśli po prostu znalazłeś sobie inne hobby, nie masz już czasu i bez względu na to co by się pozytywnego w amiświecie nie wydarzyło postanowiłeś z Amigą skończyć, to mogę tylko liczyć na to że Twoja Amiga trafi w ręce kogoś, kto będzie miał z niej sporo pociechy, a nie jakiegoś handlarza czy cwaniaczka, który tydzień później wystawi ją na Allegro z czterokrotnym zyskiem.
Jeśli natomiast Twój gest jest spowodowany brakiem wiary w jakiś zasadniczy przełom dotyczący dalszego rozwoju AmigaOS 4, to doradzam abyś to przemyślał i przesunął swą decyzję w czasie. Nie mam tutaj na myśli wydarzenia, które nastąpi wkrótce, bo to będzie tylko przygrywka do zdecydowanie ważniejszych rzeczy w przyszłości. Wiem że było już sporo różnych zapowiedzi świetlanej przyszłości, z których nic konkretnego nie wychodziło, tyle tylko że teraz ja widzę pewne ficzery na których wielu położyło już kreskę, praktycznie w betatestach.
Zrobisz jak chcesz, ja czułem się w obowiązku to napisać bo jeśli jeszcze jest szansa że nasze hobby mogłoby dać Ci w przyszłości radochę, to za rok o tej porze sprzedaży X5000 możesz żałować. A dla naszej społeczności szkoda by było stracić takiego amigowca.