Wspomnianą przeze mnie w poście wyżej kartę dźwiękową na USB wprawdzie kupiłem przez polską stronę Kaufland, jednak produkt wędrował z Niemiec, przez co czas dostawy nieco się wydłużył. Poza tym z jakiegoś powodu spodziewałem się kuriera, a przesyłka grzecznie czekała w skrytce pocztowej

W sumie nawet lepiej, bo i tak nie miałbym kiedy jej testować. No ale do rzeczy...
Andrea w międzyczasie wypuścił wersję 2.3 swojego sterownika i to jest już całkiem sensowna wersja. Testowałem dźwięk w kilku grach (m.in. UBEK, Quake 2, Starfall Defenders) odtwarzanie muzyki (AmigaAMP) oraz filmów (Emotion) i działa to całkiem nieźle. Jedynie przy AmigaAM słuchanie muzy w tle to niestety słaby pomysł. Przykładowo, zmiana rozmiaru okna Filer'a powoduje, że dźwięk tnie okrutnie (wygląda to jakby render okna przy skalowaniu blokował odtwarzanie dźwięku).
Na plus w obecnej wersji jest możliwość podłączenia urządzenia USB w trakcie pracy systemu. Jest ono automatycznie wykrywane i można przełączyć urządzenia w preferencjach dźwięku.
W zasadzie można już myśleć o uwolnieniu portu PCIe 1x