Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest środa, 18 paź 2017, 09:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 24 lip 2017, 10:26 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 429
Moze zamiast sprzedawac, lepiej spakowac na jakisz czas i wrocic po pewnej chwili. Kiedys mi znajomy powiedzial tak, ze jak sprzedam i nie kupie nastepnego youngtimera wyjde z tego. I mial racje. Wiec warto rozwazyc, choc na pewno malo jest argumnetow za. Wlaciwiej jest wiecej argumentow przeciw. :)


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 24 lip 2017, 13:17 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 lut 2014, 21:09
Posty: 132
Lokalizacja: Katowice
Czy jest gdzieś zdjęcie Tabora ze zdjętym chłodzeniem. sprawdzam możliwość założenia czegoś pasywnego. Otworów montażowych na radiatory brak, więc pozostaje ta dziwna zapinka, niestety nigdzie nie widzę szczegółów - do czego jest zaczepiona.
Obrazek

_________________
Niepoprawny Optymista


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 2 paź 2017, 10:00 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 lut 2014, 21:09
Posty: 132
Lokalizacja: Katowice
obsługa pamięci:
DDR3 SODIMM
• 64 bit interface
• 400Mhz
• Support up to 8GB RAM

Próbuję kompletować elementy do tej płyty, co to znaczy 400 Mhz
Na aledrogo widzę ddr3 1333 Mhz http://allegro.pl/pamiec-so-dimm-samsung-4gb-ddr3-1333mhz-10600-24h-i6956568006.html ?

_________________
Niepoprawny Optymista


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 2 paź 2017, 10:23 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 874
Nie wiem czy to dobry pomysł, może być ta że płytka będzie z pamięcią.
Poza tym wielokroć okazywało się że nie każde moduły pasują, mimo teoretycznie tej samej specyfikacji, poczekaj.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 2 paź 2017, 10:53 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2747
Dokładnie, na mojego nosa na 90% płyta będzie z pamięcią. Nawet X1000 i X5000, które mają standardowe moduły na wszelki wypadek były zawsze sprzedawane z pamięcią. Nie wydaje mi się by z Taborem miało być inaczej.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 2 paź 2017, 12:30 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 536
Przy x5000 nie było przymusu, można było kupić samą płytę a pamięci samemu, dużo taniej bo bez zdzierstwa amigakitu. Aczkolwiek niektóre pamięci nie chciały współpracować, zazwyczaj jakiś tani badziew.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 2 paź 2017, 13:21 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 lut 2014, 21:09
Posty: 132
Lokalizacja: Katowice
Czyli to będą takie:
PC3-6400 (DDR3-800) o przepustowości 6,4 GB/s, istnieje też możliwość że będzie się dało użyć pamięci z wyższym taktowaniem zejść do ustawień 800. Praktycznie 2 gb, teoretycznie 4 gb, a 8gb to abstrakcja.

_________________
Niepoprawny Optymista


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 paź 2017, 11:55 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 920



Jest szybko i sprawnie:

1. W tle uruchomione Candy - animowany blat, aplikacja bardzo zasobożerna.
2. Obsługa kart Radeon HD, 7xxx, Rx na PCI-E.
2. Warp3D Nova - demo obracającego się sześcianu na którego ścianach w czasie rzeczywistym wyświetlany jest aktualny stan Pulpitu. Wszystko co robimy widzimy na sześcianie (uruchomione gry, filmy itp.)
3. Na temat obsługi FPU możemy przeczytać na najnowszym blogu Trevora:

--- Copy & Paste ---

http://blog.a-eon.biz/blog/

15Oct/17:

This time however, the plan is to show AmigaOS 4.1 running on the AmigaOne A1222 in a live public demonstration for the first time. Although there is still some work needed to done on audio and Ethernet drivers before the AmigaOne A1222 can be commercially released, the FPU optimization appears to be progressing well.

--- End ---


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 paź 2017, 11:59 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): poniedziałek, 8 lut 2016, 10:29
Posty: 20
Lokalizacja: Chotomów
To, że prace nad FPU trwają to wiadomo, natomiast nikt nie chce podać szczegółów.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 paź 2017, 18:21 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 536
No wygląda dobrze, szybko i gładko. Jedyne do czego mam zastrzeżenia to ilość kolorów
dema w3d w tle, wyglądało jakby było ich mniej niż w true color.

Poza tym ciekawe jak ze stabilnością i przede wszystkim kiedy będzie w sprzedaży.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 paź 2017, 18:57 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): poniedziałek, 8 lut 2016, 10:29
Posty: 20
Lokalizacja: Chotomów
Mam wrażenie, że jeszcze sobie poczekamy.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 paź 2017, 21:27 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 lut 2014, 21:09
Posty: 132
Lokalizacja: Katowice
Oby w tym roku, bo zaczynam wydawać odłożone pieniądze ;).

_________________
Niepoprawny Optymista


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 17 paź 2017, 21:21 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 874
Typuję identyczny scenariusz jak przy X5000 (terminy prezentacji, wysyłki i organizacja sprzedaży).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO