Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest środa, 18 paź 2017, 04:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: UAE z JIT
PostNapisane: sobota, 5 sie 2017, 12:16 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 874
Ja kupiłem XE w identycznej konfiguracji jak ty ale dosyć szybko pożegnałem się z Pre release, a linuksem się nie zajmowałem. Jedyny mój kontakt z tym Debianem to było zeskanowanie tych płyt na potrzeby artka :mrgreen:
Z tego co piszesz wynika że ja mam dokładnie odwrotnie. Nie używałem nigdy E-UAE. Tylko RunInUAE, od wersji systemu 4.1 Update 4 bo od wtedy zaczął być dołączany. Wtedy źle współpracował z WHDLoad, potem zostało to usprawnione (przez autora RunInUAE).
Z OS 4.1 FE dostałem r6_111205, którą wymieniłem na r7c (chyba większość używała tej wersji). Katalogu E-UAE - nigdy nie miałem, mam dopiero od ostatniej wersji RunInUAE, tej z JIT-em, czyli może od tygodnia. W sumie jest to wersja beta.
Co do Picasso96 - pisze o tym dostępnym normalnie w systemie - u mnie działa tylko pierwsza ikona, mogę stworzyć tryb ale już nie mogę przeciągnąć na prawy panel.
Podsumowując - RunInUAE jest dla mnie ciekawe bo pozwala na transparentną emulację staroci i z tego powodu warte jest zainteresowania. Natomiast dla mnie E-UAE - wychodzi na to że jestem w mniejszości, nie znałem i nie ciągnie mnie do tego. Ale to co napisałeś muszę "przetrawić", żeby mieć komplet wiedzy, bo okazuje się że są jakieś obszary mi nieznane.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: UAE z JIT
PostNapisane: piątek, 11 sie 2017, 22:59 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): wtorek, 8 sie 2017, 17:07
Posty: 4
Runinuae to nic innego, jak tylko przygotowany pakiet programów umożliwiający łatwiejsze uruchamianie programów/gier pod emulatorem EUAE.

Do pakietu whdload stworzyłem sobie własne rozwiązanie.
Gry whdload mogą być w dowolnym miejscu na dysku. Poprzez dwuklik uruchamia się mój plik whdload, który uruchamia emulator, konfiguruje go a potem już po stronie emulatora startuje grę.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO