Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 11 gru 2018, 13:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 28 mar 2012, 13:42 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 778
W dziale uploaod :ok:

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 mar 2012, 22:24 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 752
Przemek napisał(a):
W dziale uploaod :ok:


Ekhm... a gdzie ten dział jest? Tu na forum czy chodzi Ci o OS4depot?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 mar 2012, 22:35 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 1092
http://os4depot.net/?function=showfile& ... erwolf.lha
Raczej download jak upload, ważne że jest ;)

Jak widać jest jeszcze co robić: http://bugs.os4depot.net/index.php?func ... twareid=19


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 mar 2012, 23:01 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 752
Testowaliście już może? Jak chodzi na komputerach słabszych od X1000?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 mar 2012, 23:14 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 778
Cytuj:
Raczej download jak upload, ważne że jest


Raczej nie, dokladnie to dzial nazywa sie "Uploads" ;) Teraz oczywiscie juz jest w "Recent"

Cytuj:
Testowaliście już może? Jak chodzi na komputerach słabszych od X1000?


Jest zauwazalnie szybszy. Niektore bledy czesciowo poprawiono ale nie do konca. Np. download dziala ale do katalogu, bookmarki mozna dodac ale nie zostaja po resecie, polskich liter nadal nie ma...
Poruszanie sie po menu jest sprawniejsze no i systemowy requester to fajna rzecz...

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 mar 2012, 23:57 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3282
Przemek napisał(a):
Cytuj:
Raczej download jak upload, ważne że jest


Raczej nie, dokladnie to dzial nazywa sie "Uploads" ;) Teraz oczywiscie juz jest w "Recent"

Cytuj:
Testowaliście już może? Jak chodzi na komputerach słabszych od X1000?


Jest zauwazalnie szybszy. Niektore bledy czesciowo poprawiono ale nie do konca. Np. download dziala ale do katalogu, bookmarki mozna dodac ale nie zostaja po resecie, polskich liter nadal nie ma...
Poruszanie sie po menu jest sprawniejsze no i systemowy requester to fajna rzecz...


Moze sie myle, ale wydaje mi sie ze doszlo wiecej opcji w "opcjach". Fajnie ze tak szybko pojawilo sie update, bo juz sie zaczelem obawiac ze teraz znowu bedzie pauza jak po 3.5. Jak beda dawac co miesiac istotne uaktualnienia, to na wakacje moze wreszcie bedziemy mieli normalna przegladarke.
Przy okazji dalem pierwszego newsa na Droid&Boing, a w zasadzie poinformowalem o wydarzeniu. Uznalismy bowiem ze nie ma co wstawiac setek newsow o nowych zestawach ikon i skupimy sie na informowaniu o naprawde waznych rzeczach. Timberwolf niewatpliwie taka rzecza jest.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 mar 2012, 00:06 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 778
Też się bałem rzadkich updatów, oby tak dalej. Pisales może do Friedenów w sprawie polskich liter? Chciałem to zgłosić na bugtracker ale zapodziałem gdzieś hasło a nie mogę utworzyć nowego konta.

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 mar 2012, 00:15 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3282
Przemek napisał(a):
Też się bałem rzadkich updatów, oby tak dalej. Pisales może do Friedenów w sprawie polskich liter? Chciałem to zgłosić na bugtracker ale zapodziałem gdzieś hasło a nie mogę utworzyć nowego konta.


Wydaje mi sie ze kiedys sygnalizowalem im ten problem, ale bylo to jeszcze w czasach wersji 3.5. Co do wersji 4 to od czasu kiedy chyba wywolalem release pytajac o udostepnienie TimBerwolfa na AmigaX Party nie kontaktowalem sie z Friedenemi. Troche ciezko wygladaja takie proby kontaktu tzn. po ich dzialaniach widac ze raczej czytaja co sie do nich pisze, ale chyba rzadko maja czas odpowiadac. Z bugtrackera jeszcze nie korzystalem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 mar 2012, 00:24 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3282
Przemek napisał(a):
.Np. download dziala ale do katalogu.


Download, z tego co zauwazylem po pierwszych testach, dziala jesli pobierasz do partycji, na ktorej zainstalowales TW. Przy probie pobierania np. do ramu wywala blad.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 mar 2012, 12:18 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3282
Przemek napisał(a):
Też się bałem rzadkich updatów, oby tak dalej. Pisales może do Friedenów w sprawie polskich liter? Chciałem to zgłosić na bugtracker ale zapodziałem gdzieś hasło a nie mogę utworzyć nowego konta.


Zapisałem się tam i zgłosiłem ten problem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 mar 2012, 12:42 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3282
Cytuj:

Download, z tego co zauwazylem po pierwszych testach, dziala jesli pobierasz do partycji, na ktorej zainstalowales TW. Przy probie pobierania np. do ramu wywala blad.


Co ciekawe upload, dziala z dowolnej partycji.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 mar 2012, 14:08 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 778
Fajnie, że zgłosiłeś. Ja nie mam ostatnio w ogóle czasu. Download działa w RAM tylko musisz zrobić katalog, podobnie z innymi partycjami. Chodzi o to, że w Linuxie ścieżki dostępu do partycji nie kończą się ":" a w AOS tak.

!!!Rafał, odpowiedz Friedenowi na bugtrackerze. Zapytał jak się polskie znaki wprowadza. Ja dalej nie mam dostępu do konta!!!

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 mar 2012, 16:25 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 1092
Zapytał jak się polskie znaki wprowadza
Jeżeli osoba odpowiedzialna za rozwój systemu i jednocześnie przeglądarki nie wie takich rzeczy jak uzyskać znaki narodowe - to już nawet nie jest śmieszne.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 mar 2012, 19:56 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 778
Juz można zobaczyć pierwsze efekty...dwa błędy naprawione, dwa w trakcie naprawy, dwie sugestie odrzucone. :D

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 mar 2012, 23:19 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3282
Przemek napisał(a):
Fajnie, że zgłosiłeś. Ja nie mam ostatnio w ogóle czasu. Download działa w RAM tylko musisz zrobić katalog, podobnie z innymi partycjami. Chodzi o to, że w Linuxie ścieżki dostępu do partycji nie kończą się ":" a w AOS tak.

!!!Rafał, odpowiedz Friedenowi na bugtrackerze. Zapytał jak się polskie znaki wprowadza. Ja dalej nie mam dostępu do konta!!!


Faktycznie, sprobowalem pobrac do ram:t i poszlo. Jak dla mnie na dzien dzisiejszy sa dwie fundamentalne sprawy do zalatwienia: obsluga schowka i pisanie PL. Cala reszta to drobniejsze mankamenty, ktore albo w jakims stopniu mozna latac wtyczkami, albo jakos przebolec, bo przeciez obie wersje OWB, tez maja wady. Niemniej, dopkoki tych dwoch rzeczy nie poprawia, to TimberWolf jako domyslna przegladarka ich nie zastapi.

P.S.
Friedenowi odpowiedzialem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO