Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 21 wrz 2021, 08:19

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co z Acube?
PostNapisane: niedziela, 14 lip 2019, 18:19 
Offline
Amator
Amator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 28 wrz 2018, 17:32
Posty: 17
Mam pytanie. Czy Acube już nie będzie produkował sprzętu dla Amigi? Zawsze to jakieś światło w tunelu. Przydałoby się coś tańszego do AmigaOS.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: niedziela, 14 lip 2019, 20:45 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1041
ACube już chyba nic nie robi. Jedyne realne rozwiązanie może wyjść spod skrzydeł AEonu a tak naprawdę to zostaje tylko Tabor.

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: wtorek, 16 lip 2019, 15:44 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): sobota, 25 maja 2019, 11:07
Posty: 45
W obecnej sytuacji, "gdzie dwóch się bije", ACube mogłoby " dodrukować" trochę Sam'ów. Niektórzy czekający na Tabora mogliby się skusić na taką ofertę. Kto wie, może zdopingowałoby to A-Eon do bardziej zdecydowanych ruchów w sprawie A1222?

_________________
- nie cierpię peceta !!! -


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: środa, 17 lip 2019, 15:47 
Offline
Amator
Amator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 28 wrz 2018, 17:32
Posty: 17
Zgadzam się :ok: . Drugi gracz by dopingował lidera. A użytkownicy mieliby sprzęt od A do Z.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: czwartek, 18 lip 2019, 22:38 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:36
Posty: 111
Z tego co wiadomo to ACube uczestniczy w projektowaniu laptopa PPC.

Co do wyprodukowania nowej serii SAMa to obawiam się że procesory użyte do tej płyty nie są już produkowane.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: niedziela, 4 sie 2019, 16:49 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4028
Acube będzie obecne na Amiga 34 Germany. Poniżej plakat z kompletną listą wystawców tej jesiennej imprezy.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: piątek, 9 sie 2019, 12:45 
Offline
Amator
Amator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 28 wrz 2018, 17:32
Posty: 17
ACube może coś pokaże :?: To by dało nową energię Amidze. Trzymam w kciuki za nich :ok:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: sobota, 10 sie 2019, 12:40 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4028
Po dwóch latach przerwy nareszcie pojawił się nowy news na ich stronie. Wspominają o laptopie PPC, ale też o nawiązaniu współpracy z jednym z liderów na polu produkcji chipów muzycznych Cmedia. Miejmy na dzieje że dzięki temu AmigaOS zyska jakieś sterowniki.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: niedziela, 6 gru 2020, 21:16 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4028
No i znowu kolejny news. Tym razem Aktualizacja U-Boota, dzięki której można do starego SAM440 podłączyć np. Polarisa. Jednocześnie zapewniają że ich zaangażowanie w temat Amigi, jest nadal tak samo silne jak na początku działalności i że w nadchodzącym roku dostarczą więcej rzeczy. Firmware do pobrania tutaj.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: niedziela, 6 gru 2020, 22:53 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1041
To jest absolutnie niesamowite! Wsparcie dla takiego starego sprzetu.
Jezeli tylko ktos zaoferuje sensowny zestaw adapter plus karta to podpicuje moja leciwa SAM :-D

Te adaptery sa ne eBayu np., ale wolalbym sprawdzony model. Niemniej bede sledzil temat...

Testowy build NetSurfa stracil PL znaczki :-(

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: poniedziałek, 7 gru 2020, 22:51 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1041
No i update do 1.3.1g zrobiony. Teraz tylko kupić na AliExpress adapter, potwierdzony przez ACube. To tylko wydatek ok. 90zł.
Jeszcze nie wiem czy zaczekać na więcej raportów czy zaryzykować :think: Niby do końca roku ma dojść a wtedy ES2.0 ma być już dostępny.
Wcześniej jeszcze jakaś karta graficzna...

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: wtorek, 8 gru 2020, 08:23 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1041
...przeniesione...

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: wtorek, 8 gru 2020, 15:55 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4028
Przemek napisał(a):
No i update do 1.3.1g zrobiony. Teraz tylko kupić na AliExpress adapter, potwierdzony przez ACube. To tylko wydatek ok. 90zł.
Jeszcze nie wiem czy zaczekać na więcej raportów czy zaryzykować :think: Niby do końca roku ma dojść a wtedy ES2.0 ma być już dostępny.
Wcześniej jeszcze jakaś karta graficzna...


Najważniejsze byś uwzględnił wymiary swojej obudowy. Nie wiem jaką masz, lecz sporo ludzi przy SAMach ma małe budy, no a Polarisy specjalnie małe nie są.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: wtorek, 8 gru 2020, 18:06 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1041
Ponieważ z DVD korzystam raz na kilka lat to wczoraj, przy okazji jego podłączania, zrobiłem pomiary. Mam takie, srebrne pudło...
https://www.morele.net/obudowa-raijinte ... 11-667792/
Jest tam całkiem sporo miejsca: dł. do 27cm, wys. do 15cm (minus adapter). Niedawno jeden z użytkowników zasugerował, że UVD będzie także dostępne dla SI. Z uwagi na miękki reset raczej pójdę w coś starszego a z racji braku ciśnienia na moc będzie to też coś przeciętnego. Chętnie zapytam jak dojdziemy do tego etapu. Już poprzedni firmware miał zapewnić dostęp do kart ale nie wyszło. Zastanawiam się czy trochę nie zaczekać, na raporty i co przyniesie ES2.0.

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Co z Acube?
PostNapisane: środa, 9 gru 2020, 13:49 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1041
Nie wytrzymałem i adapter zamówiłem. Mam tylko jedno pytanie. Jak przyjdzie czas założę stosowny wątek.
Czy jest jakiś podstawowy sterownik, na którym można przetestować działanie karty? Mam na myśli darmowy, z jakimś ograniczeniem?
Kupno Enhancera w razie problemów byłoby bezsensownym wydatkiem.

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO