swinkamor12 napisał(a):
Żaden problem. Pisz co chcesz testować.
Mogę sprawdzić na Amidze 500 1 GHz z 7750 (Sam460cr).
Moim zdaniem.
Emulator nigdy nie zastąpi prawdziwego sprzętu.
Jaki by nie był szybki, to nie jest to, po prostu.
Jeszcze raz chciałbym Ci podziękować za przeprowadzenie testów i podesłanie wyników. Jak zadeklarowałem, tak zrobiłem, zatem zainstalowałem Qemu, pobrałem system dla SAM460, przeczytałem / obejrzałem kilka poradników, po czym przystąpiłem do stawiania tego wszystkiego. Niestety poległem. Być może ten emulator fajnie działa z Linuksami, być może też z Windowsami, ale na mojej konfiguracji z Win11, dzieją się dziwne rzeczy. Już nawet na etapie próby utworzenia plikopartycji, mimo iż robiłem dosłownie kopiuj wklej, dostawałem info iż rzekomo nie podałem parametru wielkości pliku, ten można podać w KB, MB, GB itd. Zmiany parametru z G, na M czy K zawsze skutkowały komunikatem jakobym żadnej litery nie wpisał. Jakieś moje próby modyfikacji również spełzły na niczym. Zniechęciłem się, szkoda mi ostatniego dnia urlopu na nerwy i walkę z tym czymś.
Do tematu Qemu być może wrócę w przyszłości, jeśli kolejne wersje emulatora, jak i towarzyszących mu narzędzi będą bardziej przyjazne użytkownikowi. Na razie pasuję, ale Twoje wyniki nie pójdą na marne, na pewno kiedyś je wykorzystam, być może opisując coś innego.