Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest środa, 26 wrz 2018, 10:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 27 mar 2012, 22:58 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
vegeta napisał(a):
nie mam opakowania do tego pada , ale z tylu pada jedno z oznaczen ma symbol pid:V,V733


Ja mam V706, ale własnie przytargałem i podłączyłem do Amigi, kupionego ze dwa lata później (ten mój ma z 5 lat) Dual Action dzieciaków używany na codzień w PC i też działa, oznaczenie V841.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 1 kwi 2012, 14:09 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
Tak na marginesie grab poniżej.
Niestety poza faktem że kontroler PSMove jest wykrywany przez AmigaInput nie za bardzo można coś z nim zrobić. No ale może w przyszłości ;)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 1 kwi 2012, 15:03 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 739
Panowie, takie modele duala podejdą?

http://allegro.pl/logitech-gamepad-f310-nastepca-dual-action-usb-new-i2241224669.html

http://allegro.pl/logitech-gamepad-pad-dual-action-gw-usb-i2226486946.html


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 1 kwi 2012, 18:52 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
Ten tańszy na 100%, ten droższy na 90%.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 26 cze 2012, 15:02 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
Odświeżam wątek, ale akurat dziś sprawdziłem osobiście jak sprawuje się Logitech F310 z X1000 i mogę już potwierdzić na 120% że działa prawidłowo. AmigaInput wykrywa go nawet nie jako F310, ale jako DualAction (2) (mam już starszego Dual Action podpiętego). Wydaje się że poza przełącznikiem pod spodem pozwalającym zmienić tylne przyciski z cyfrowych na analogi i odrobinę zmienionym designem nie różni się niczym więcej od poprzednika.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 26 cze 2012, 19:07 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 739
Kurczaki pieczone, a ja kupiłem ten dual action (ten tańszy z linków powyżej). Działa oczywiście, jak Mufa pisał.
Przy okazji - czy ktoś mi wytłumaczy proces kalibracji w Amiga Input bo coś mnie to zakręciło. Jak zrobić, żeby prawa gałka "chodziła"?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 26 cze 2012, 19:10 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
Emu napisał(a):
Kurczaki pieczone, a ja kupiłem ten dual action (ten tańszy z linków powyżej). Działa oczywiście, jak Mufa pisał.
Przy okazji - czy ktoś mi wytłumaczy proces kalibracji w Amiga Input bo coś mnie to zakręciło. Jak zrobić, żeby prawa gałka "chodziła"?


Jak wciśniesz "włącz grzybki" i kalibrację to nie ma reakcji na prawą gałkę?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 26 cze 2012, 19:31 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 739
Niestety nie :(


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 26 cze 2012, 21:24 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
Emu napisał(a):
Niestety nie :(


Zobacz w jakiej pozycji masz ustawiony przełącznik pod spodem. Pozycja X to nowe "bajery" względem starego DualAction (analogowe przyciski), pozycja D gdzie wszystkie przyciski oprócz gałek są cyfrowe, powoduje że nowsza generacja niczym chyba poza wyglądem się nie różni. O ile w pozycji X rzeczywiście prawy grzybek nie działa, o tyle w D nie mam z tym pod Amiga Input problemów.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 26 cze 2012, 21:32 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 739
Mufa napisał(a):
Emu napisał(a):
Niestety nie :(


Zobacz w jakiej pozycji masz ustawiony przełącznik pod spodem. Pozycja X to nowe "bajery" względem starego DualAction (analogowe przyciski), pozycja D gdzie wszystkie przyciski oprócz gałek są cyfrowe, powoduje że nowsza generacja niczym chyba poza wyglądem się nie różni. O ile w pozycji X rzeczywiście prawy grzybek nie działa, o tyle w D nie mam z tym pod Amiga Input problemów.


Eeee... nie mam żadnego przycisku pod spodem....


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 27 cze 2012, 15:19 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
Emu napisał(a):

Eeee... nie mam żadnego przycisku pod spodem....


Przełącznik jest w padzie Logitech F310 czyli takim z kolorowymi przyciskami po prawej stronie w starym Dual Action ze wszystkimi czarnymi przyciskami, tego przełącznika nie ma. U mnie zarówno w starym DA jak i w F310 (po odpowiednim ustawieniu przycisku) działa drugi drążek. Jeśli u Ciebie jest inaczej, to być może mój betatesterski system tutaj pomaga, innego powodu jakoś nie potrafię znaleźć.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 18 lut 2018, 11:38 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
Odkopuję wątek bo na rynku pojawiła się ciekawa opcja, która rozszerza możliwości m.in Amigi o bezproblemową obsługę padów do popularnych konsol. Urządzenie nazywa się Magic-NS i bywa dostępne np. na Allegro.

Bez dodatkowych sterowników a nawet bez kalibracji w Amiga Input, udało się obsłużyć pady do PS3 i konsol Nintendo. Jednakowoż wbrew temu co jest napisane w opisie aukcji, nie udało się to z padem od XBoxa 360 (przynajmniej jeśli chodzi o AmigaOS). Nadmieniam że urządzenie było testowane z komputerem AmigaOne X5000, która podobno bywa chimeryczna jeśli chodzi o obsługę padów. Więc może być to ciekawe rozwiązanie zwłaszcza dla uzytkowników tej platformy, choć było stworzone z myślą o konsoli Nintendo Switch


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO