Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest środa, 20 mar 2019, 03:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 9 lut 2016, 16:50 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 618
Zbiórka ma status "open", czy to znaczy że nie ma określonej sumy, tylko ile się uzbiera, tyle się uzbiera?
Jeśli ktoś dający szanse na ukończenie tego projektu się tego podejmie, to też się dorzucę.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 maja 2016, 12:12 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3407
Wczoraj Kas1e udostępnił nową, pełną wersję Odyssey. Wśrod zmian najbardziej istotnych dla Polaków należy wymienić ponowną mozliwość logowania się na Allegro.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 maja 2016, 16:30 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 10 wrz 2012, 08:07
Posty: 217
Może dodam do tego że znalazłem działający sposób na logowanie się wcześniejszą wersją przy czym błąd nie dotyczył tylko Allegro. Sposób jest banalny ale skoro jest nowa wersja to ją przetestuję.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 17 maja 2016, 11:36 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3407
No i jest już oficjalna wersja 1.23r4 na OS4Depot.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 21 maja 2016, 00:55 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 10 wrz 2012, 08:07
Posty: 217
Mufa napisał(a):
No i jest już oficjalna wersja 1.23r4 na OS4Depot.


Która jest ostatrnią wersją beta obudowaną w resztę plików.
Więc może jednak wkleję i tu to co napisałęm na PPA jak rozwiązać problem z logowaniem np. do Allegro. Nie należy korzystać z opcji autouzupełniania a wpisywać login i hasło ręcznie.
Może opiszę jak do tego doszedłem. Problem dotyczy nie tylko allegro również innych portali. Rozwiazanie problemu znalazłem na stronie X-Kom. Po zakupie przy wypełnianiu formularza. Otóż po wpisaniu danych do FVat oczywiście korzystając z autozupełniania przeszedłem dalej i tu szok podgląd danych był pusty. I to jest ciekawe bo jeżeli nic nie wpisałem w formularzu to strona prawidłowo informowała mnie że nie uzupełniłem danych i nie puszczała dalej ale gdy wpisałem dane korzystając z autouzupełniania już niby było oki.
Dziwne czym się różni wpisanie ręczne od wpisania autromatycznego?? Co jest skopane w tym naszym Oddysey bo skoro występuje i w AOS4 i w MOS to problem raczej jest w Odysey. I wreszcie co się zmieniło np w Allegro że problem wyskoczył dopiero teraz? Ach byłbym zapomniał że Odyssey a wcześniej OWB ma problem z formularzami to zauważyłem już dawno. Co opisałem na Forum Mufy.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 21 maja 2016, 08:03 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3407
No to już wiadomo czemu ta wersja nie miała problemu z Allegro. Po prostu przy pierwszym logowaniu nie pamiętała jeszcze autouzupełniania.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 7 lis 2016, 21:34 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3407
No dobra. Jak możecie to sprawdźcie Allegro. Jeszcze niedawno kupowałem bez problemu, dzisiaj już nie. Konkretnie po wybraniu "kup teraz", przenosi do strony logowania. Logowanie bez autouzupełniania, oczywiście działa. Po zalogowaniu trzeba kliknąć na odpowiedni przycisk by potwierdzić zakup. Normalnie powinno przenieść do wyboru sposobu płatności itd. Tymczasem ja już nie mogę przejść dalej :( Probowałem jako Chrome, FF25 i Opera 12.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 8 lis 2016, 13:00 
Offline
Prestiżowy forumowicz
Prestiżowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1260
Mufa napisał(a):
No dobra. Jak możecie to sprawdźcie Allegro. Jeszcze niedawno kupowałem bez problemu, dzisiaj już nie. Konkretnie po wybraniu "kup teraz", przenosi do strony logowania. Logowanie bez autouzupełniania, oczywiście działa. Po zalogowaniu trzeba kliknąć na odpowiedni przycisk by potwierdzić zakup. Normalnie powinno przenieść do wyboru sposobu płatności itd. Tymczasem ja już nie mogę przejść dalej :( Probowałem jako Chrome, FF25 i Opera 12.


Ostatnio podczas płatności w AmiStore przez PayPal miałem dużo problemów. Na szczęście działała strona PayPal ze starym interfejsem GUI i tak udało mi się zapłacić za SketchBlock i Fractals For SketchBlock.

PS.
Odyssey dla AROSa jest chyba dalej rozwijane ... petycja do kasle ?!?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 8 lis 2016, 16:39 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3407
No ja akurat płaciłem PayPalem w sobotę przedpłatę na nową grę dla AmigaTec i było OK.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 8 lis 2016, 16:49 
Offline
Prestiżowy forumowicz
Prestiżowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1260
Mufa napisał(a):
No ja akurat płaciłem PayPalem w sobotę przedpłatę na nową grę dla AmigaTec i było OK.


Mój przelew też został został wysłany ale strona PayPal cały czas wracała w kółko do formatki podaj hasło :(

PS.
Również zakupiłem grę AmigaTec pt. "D******d C****e".
Skusiła mnie piękna grafika i tryb FullHD.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 8 lis 2016, 17:20 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3407
amig_os napisał(a):
Mufa napisał(a):
No ja akurat płaciłem PayPalem w sobotę przedpłatę na nową grę dla AmigaTec i było OK.


Mój przelew też został został wysłany ale strona PayPal cały czas wracała w kółko do formatki podaj hasło :(

PS.
Również zakupiłem grę AmigaTec pt. "D******d C****e".
Skusiła mnie piękna grafika i tryb FullHD.


A faktycznie, chyba miałem coś podobnego, tyle że poradziłem sobie z tym w bardziej prozaiczny sposób. Zdaje się że po wpisaniu hasła, zamiast klinnąć w przycisk "dalej" (czy "zapłać" -nie pamiętam już) po prostu wcisnąłem enter i poszło.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 16 lis 2016, 14:55 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3407
Dzisiaj kupowałem na aukcji kolejne dwie rzeczy, więc sobie sprawę Allegro przeanalizowałem dokładnie. Wprowadzili niekorzystne dla nas zmiany 2 listopada, w zasadzie cały czas jeszcze po nocach coś grzebią, gdyż pojawia się wtedy pasek o trwających pracach konserwacyjnych. Problemem nie do przeskoczenia jest wybór metody płatności, niby otwiera się okno moje PayU, gdzie mozna sobie wybrać metodę, niby można też zaznaczyć zwykły przelew poza PayU, tyle tylko że nasz wybór nie jest zapamiętywany i gdy wciskamy przycisk podsumowania po chwilowym oczekiwaniu, wywala błąd.

Marnym pocieszeniem jest to, że gdy akurat surfujemy przy Amidze i wpadnie nam coś w oko na aukcji, to możemy sobie to zaklepać, a potem dokończyć trasakcję na innym urządzeniu, gdyż pod Odyssey, działa opcja dodawania towaru do koszyka. W odwrotnej kolejności również to działa, zatem jeśli np. kupimy i zatwierdzimy opcje płatności na tablecie, lecz ze względów bezpieczeństwa, czy innych powodów, nie zdecydujemy się od razu płacić, to wszystko możemy dokończyć później już na Amidze, wchodząć w kupione i klikając płacę.

Niestety całego procesu zakupów od początku do końca, już zrealizować się nie da :( To dla mnie bardzo duży minus, gdyż kupuje na Allegro kilkadziesiąt produktów rocznie i pewnie przy 95% transakcji używałem Amigi.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 16 lis 2016, 23:14 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 846
W ustawieniach allegro jest coś takiego "PayU Express".
Może to co pomoże.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 18 lis 2016, 07:42 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3407
swinkamor12 napisał(a):
W ustawieniach allegro jest coś takiego "PayU Express".
Może to co pomoże.


Widzę że ta usługa działa jedynie z siedmioma bankami i mojego nie ma na tej liście. Na szczęście działa też z popularnymi kartami (mam w portfelu obu wiodących graczy), więc przy następnych zakupach spróbuję z tego skorzystać i dam znać czy pomogło.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 13 mar 2019, 11:51 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3407
Po wielu latach przerwy, coś drgnęło można nawet pobrać testową wersję poprawkową (sam plik wykonywalny). Niestety perspektywy, na jakikolwiek poważniejszy rozwój, przynajmniiej według Kas1e są żadne :( Więcej szczegółów w stosownym wątku na Amigans.net.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO