TomK napisał(a):
Ee i lipa. Szary ekran i belka Workbench Screen. Coś mam namieszane w User Startup? X1000 jakieś pomysły? Dziś odpuszczam i jutro będę działal. Chyba.
Fastdeath miał identyczny objaw na swojej X5000. Siedzieliśmy nad tym w ubiegły weekend i wczoraj. Skończyło się na postawieniu systemu od zera

Pierwsza dość istotna rzecz, to że Update 3 namieszał coś z USB, przez co nie mogliśmy nawet poprawnie wystartować z ratunkowego pendrive'a. Rozwiązaniem okazało się wywołanie z poziomu U-Boot'a komendy "usb reset" (nie mam pojęcia jak to wygląda w X1000, który nie korzysta z U-Boot, i czy ten sam problem w ogóle mógł się pojawić, ale wrzucam informacyjnie).
Na AmigaOS 4.1 FE z zainstalowanym na świeżo Update 2 i ES 2.2 (oraz z wyłączonym CANDI - poprzednim razem był włączony w trakcie instalacji Update 3), udało się nam tym razem zainstalować Update 3 z archiwum pobranego ze strony Hyperionu.
Jeszcze jedna rzecz, która przychodzi mi do głowy. Na Amigans można wyczytać sugestię, że jeżeli szary ekran pojawia się po splash screen firmware, ale PRZED splash screen AmigaOS, to problem jest z Kickstart'em. W przypadku U-Boot na X5000, jeśli wejdziesz do Boot menu, wybierzesz opcję
Boot from Hard Disk i wykonasz z CLI polecenie "boota", to możesz podejrzeć log z ładowania Kickstart'u z ew. informacją o błędzie (odkryłem to przypadkiem tylko dlatego, że w przygotowanym przeze mnie bootowalnym USB zrobiłem literówkę w pliku Kicklayout

). Nie wiem niestety, czy ta informacja jest przydatna w przypadku X1000.