TomK napisał(a):
Mufa napisał(a):
SFS nie ma już oficjalnie w systemie. Zatem jeśli sobie takowe weźmiemy z ES, trzeba pamiętać o odpowiednim wpisie w Kicklayout, bo z pewnością w Kicklayout z ostatniego Update nie jest ten filesystem uwzględniony.
Co do Fasdeath, moim zdaniem instalacja zamieników to błąd, sam tego unikam bo problemów można sobie narobić. No a ten NGFS dołączany lata temu do X5000 też ma swoje problemy. Dużo lepszy jest ten z systemu dla Tabora i ja bym go na tę wersję podmienił, skoro ta maszyna też jest w jego posiadaniu.
Przecież najnowszy update tylko podmienia pliki a nie cały system więc jak miałeś tam SFS to sam magicznie nie znika również pliku kicklayout nie ma nowego tylko stary zostaje. To jaki system dla X1000 proponujesz bo faktycznie FFS jest powoooolny jak żółw.
No faktycznie byłem przekonany że plik kKcklayout w Update podmienili, bo nowy kernel był jego częścią, a zawsze jak my dostajemy nowy kernel do testowania, to z automatu dostajemy też w pakiecie kicklayout. O ile pamiętam podmienili go ostatni raz w Update 1 i wtedy zniknął SFS z Kicklayout, no ale mniejsza o to. Skoro masz SFS w Kicklayout to polecam jednak SFS/02 sam używam go na 3 z moich 5 partycji. Nikt nie zgłaszał by ten filesystem sprawiał problemy, więc Twoje problemy na 99,9% nie wynikają z systemu plików.
No nie. SFS nie zniknął z systemu jest cały czas. Właśnie to sprawdziłem instalując system kompletnie od nowa na czystą partycję. Jedynie jest w starszej wersji niż w Enchancer. I tu pytanie której wersji używać? Tej starszej z systemu czy tej nowszej z ES 2.2?