Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest niedziela, 16 gru 2018, 00:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 22 mar 2018, 10:31 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3290
No i tytuł zaliczony. Zakończenie... oczywiście zdradzał nie będę ale powiem że jedno z najbardziej zaskakujących jakie zdarzyło mi się widzieć od czasów Superfroga ;)

Tymczasem zabieram się do pisania recki.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 23 mar 2018, 19:10 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1205
Mufa napisał(a):
No i tytuł zaliczony. Zakończenie... oczywiście zdradzał nie będę ale powiem że jedno z najbardziej zaskakujących jakie zdarzyło mi się widzieć od czasów Superfroga ;)

Tymczasem zabieram się do pisania recki.


Updater Tower57 znalazl nowa wersje:
19.44 (Amiga Ver. 4)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 25 mar 2018, 13:27 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1205
Updater Tower57 znalazl nowa wersje:
19.44 (Amiga Ver. 5)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 31 mar 2018, 19:08 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 lut 2014, 21:09
Posty: 163
Lokalizacja: Katowice
Chciałem tylko dodać że gra działa pod Winuae i os4. Niestety mam 22-17 fpsów więc jest niegrywalna ;).

_________________
Niepoprawny Optymista


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 1 kwi 2018, 13:07 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1205
Updater Tower57 znalazl nowa wersje:
19.44 (Amiga Ver. 6)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 6 kwi 2018, 22:33 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Pocinam ma wysokim poziomie (hard) jest luz, ale chyba trafiłem na przeszkodę nie do przejścia.
W fabryce, boss-budynek, po zabiciu nie mogę przejść dalej, bo zapory się nie otwierają, a właściwie
otwierają tylko częściowo i nie mogę przejść ani zhackować. Zdarzały mi się takie kwiatki już wcześniej
ale zawsze jakoś udawało mi się przez to przebrnąć, a teraz klapa.
Ktoś coś wie, jak obejść/przeskoczyć?

Załącznik:
Grab_06-kwi-18_20h20m06s.png


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 6 kwi 2018, 23:44 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Nie mogę już edytować poprzedniego wpisu, chciałem tylko dać znać, że za n-tym razem w końcu udało mi się przejść dalej.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 7 kwi 2018, 09:05 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 692
Cieszymy się, że udało Ci się przejść. Taka mała uwaga - czy mógłbyś w przyszłości zapodawać obrazki w mniejszych rozdzielczościach, bo to źle się przegląda?
Dodawanie grafy przez załącznik nie skaluje. I jeszcze preferowany format to jpeg do tego typu rzeczy, bo ponoć serwer Mufy nie jest z gumy. Dziękuję.

_________________
Amiga Rulez / YT
Idzie żyd ulicą i znajduje portfel. Otwiera go, liczy pieniądze i mówi: "ehh za mało"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 7 kwi 2018, 12:26 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3290
Radek Cz napisał(a):
Nie mogę już edytować poprzedniego wpisu, chciałem tylko dać znać, że za n-tym razem w końcu udało mi się przejść dalej.


Czy tam nie trzeba było jeszcze rozwalić tego oknka za płotem? Coś mi się wydaje że w tym miejscu też mi się nie otwieralo, ale jak zacząlem strzelać dookoła i rozwalać inne rzeczy, to bariery się otworzyły.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 7 kwi 2018, 12:29 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3290
parallax napisał(a):
Cieszymy się, że udało Ci się przejść. Taka mała uwaga - czy mógłbyś w przyszłości zapodawać obrazki w mniejszych rozdzielczościach, bo to źle się przegląda?
Dodawanie grafy przez załącznik nie skaluje. I jeszcze preferowany format to jpeg do tego typu rzeczy, bo ponoć serwer Mufy nie jest z gumy. Dziękuję.


Dlatego na forum jest ustawione ograniczenia maksymalnej wielkości obrazka do 815 x 800 pikseli. Nie wiem jak radek to obeszedło, może coś się popsuło.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 7 kwi 2018, 16:43 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Mufa napisał(a):
[Czy tam nie trzeba było jeszcze rozwalić tego oknka za płotem? Coś mi się wydaje że w tym miejscu też mi się nie otwieralo, ale jak zacząlem strzelać dookoła i rozwalać inne rzeczy, to bariery się otworzyły.

Uwierz mi że ostrzelałem wszystko wielokrotnie, nic się nie zmieniało, u mnie otwierają się tylko takie wąskie przejścia po środku barier, tych co widać na zrzucie, nawet tym razem w którym udało mi się jakoś prześlizgnąć dalej była tak jak widać.

Co od wielkości i typu pliku, ja najzwyczajniej załadowałem zrzut z gry poprzez forum i tak wyświetlił, wiem że na innych forach skaluje
obrazki tak żeby układ strony się nie rozjeżdżał, ale nie pamiętam czy to też phpbb było czy coś innego. No i postaram się następnym razem zmienić format na jpg. Przy okazji, co polecacie lekkiego i szybkiego pod AOS4?

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 7 kwi 2018, 18:08 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3290
Radek Cz napisał(a):
Przy okazji, co polecacie lekkiego i szybkiego pod AOS4?


W jakim sensie? Skalowania konwertowania obrazków?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 7 kwi 2018, 22:34 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Mufa napisał(a):
W jakim sensie? Skalowania konwertowania obrazków?

Tak

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 8 kwi 2018, 00:46 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): wtorek, 7 mar 2017, 23:40
Posty: 30
Mufa napisał(a):
Nie wiem jak radek to obeszedło, może coś się popsuło.


Normalnie dodał zdjęcie jako załącznik. :ugeek: :ok:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 8 kwi 2018, 14:38 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Ta gra ma wciąż sporo błędów, teraz nie mogę kupić w terminalach magazynków i apteczek, mimo że mam ponad 1000 dolców to mówi że brak funduszy. Kilka sklepów w melinie Amora też to samo. Najgorsze jest to że nie wiem w którym momencie się to stało, w innym wypadku mógłbym wrócić bo mam sejwy skopiowane z różnych etapów gry.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO