Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest środa, 24 paź 2018, 05:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 14 mar 2018, 21:23 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1191
Mufa napisał(a):
Wracając do samej gry, jest ok, tyle że brakuje mi obsługi pada. Wydaję się że gra gałkami byłaby tu wyjściem optymalnym. No ale pokombinuję jeszcze z AmigaInput Anywhere, może dzięki temu da się do Tower 57 zaprzęgnąć pada.


Rafał, pisałeś do Daytony ?
Daniel zawsze reaguje błyskawicznie.

Formularz:
http://www.goldencode.eu/index.php?Them ... =1&Theme=5


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 14 mar 2018, 21:40 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
A jak to u ciebie chodzi? U mnie jest cały czas 62 fpsy, zdaje się że ograniczone odświeżaniem monitora.

A klawiaturą źle ci się gra, nie ma wiele przycisków, ale fakt na padzie guzików starczyłoby żeby wszystko ogranąć, nie wiem tylko jak masz zamiar celować gałką od analoga?

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 14 mar 2018, 22:12 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3221
Radek Cz napisał(a):
A jak to u ciebie chodzi? U mnie jest cały czas 62 fpsy, zdaje się że ograniczone odświeżaniem monitora.

A klawiaturą źle ci się gra, nie ma wiele przycisków, ale fakt na padzie guzików starczyłoby żeby wszystko ogranąć, nie wiem tylko jak masz zamiar celować gałką od analoga?


Normalnie jeśli grasz na konsolach, to często jest tak że lewą gałką sterujesz postacią, a prawą celowniczkiem. Tutaj niestety gdy przełączysz na pada to masz celownik ustawiony tam gdzie się obrócisz czy w którą stronę idziesz. Pogralem 15 minut i o ile chodzenie jest jak dla mnie wygodniejsze od WASD, to jednak w ogniu walki lepiej się sprawdza i przede wszystkim jest dokładniejsze sterowanie myszą.

Niestety ja nie jestem jakimś maniakiem gier, zwłaszcza na PC, gdzie w zsasadzie nie grywam wcale, w związku z powyższym ewdientnie się gubię w momencie kiedy na klawie trzeba używać powyżej 5 klawiszy, tu masz WSAD + mysz i do tego trzeba użyć np spacji by uciekać z trującej cieczy, tudzież klawisza F itd. W takich wypadkach tracę cenne ułamki sekund i dlatego optymalnym dla mnie byłby jednak pad, tyle że z obslugą dwóch grzybków. Skoro działa tylko jeden, to mimo wszystko chyba pozostanę przy klawiaturze + myszy (i mam nadzieję że niebawem nabiorę większej wprawy).

Co do prędkości działania, to Daytona w zapowiedziach pisał o ponad 130fps w przypadku X5000. Szczerze powiedziawszy u siebie licznika fps jeszcze nie włączałem ale na oko wszystko działa super płynnie w FullHD. Jutro dam znać ile u mnie pokazuje, bo dzisiaj już niestety nie mam czasu na Tower 57.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 14 mar 2018, 23:22 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 766
Na filmiku z X5000 licznik dochodził do 150 fps...

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 15 mar 2018, 01:34 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1191
Pamiętacie reklamę gumy MAMBA ?






A więc MAM I JA .... TOWER 57


PS.

Do kompletu dokupiłem:

COPY DVD BOX: "The Dream Of Rowan"

http://rowan.amiten.es/preorders.html


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 15 mar 2018, 12:03 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 682
Wersję na nośniku?

_________________
Amiga Rulez / YT
Idzie żyd ulicą i znajduje portfel. Otwiera go, liczy pieniądze i mówi: "ehh za mało"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 15 mar 2018, 12:48 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1191
parallax napisał(a):
Wersję na nośniku?


Tower 57 - wersja elektroniczna :( .... czekamy na amigowego wydawcę z CD BOX
The Dream of Rowan - na nośniku CD :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 15 mar 2018, 14:18 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3221
Przemek napisał(a):
Na filmiku z X5000 licznik dochodził do 150 fps...


U mnie na X1000 też momentami dochodził do 150fps, choć norma to jakieś 130fps lecz tylko gdy uruchamiałem wersję 16-bit oczywiście w trybie ekranowym 16-bit w FullHD, co jednak w przypadku Tower 57, jak chyba w żadnej innej grze rzuca się w oczy. Tak że nie sądzę by na szybkich Amigach był sens psucia sobie wrażeń estetycznych, tylko dla samego licznika fps, zwłaszcza że w zdecydowanie ładniejszym trybie 32-Bit osiągam dokładnie tyle samo co Radek czyli 62fps, a to jeśli wierzyć niektórym recenzjom czy samemu Daytonie znacznie lepszy wynik niż na wielu współczesnych pecetach. Co ciekawe zauważyłem że skrypt launchera obok procesora Tabora wymienia też osobno proc X1000, X5020 i X5040 ale w katalogu z grą jest jedynie dedykowana wersja dla Tabora. Być może były planowane, lub jeszcze się pojawią jakieś zoptymalizowane wersję dla pozostałych nowych platform :?: Choć szczerze, to ja zastrzeżeń nie mam i chyba lepiej by autor dokończył zamiast tego Wings Remastered.

P.S.
Jeszcze może wyjąśnię sprawę mojego nieszczęsnego zakupu gry. Otóż wedłuch itch.io wszystko czyli 11.99$ plus 2$, które zapłaciłem dodakowo jako prezent dla Marco zostały zbiorczo zakwalifikowane jako jeden wielki prezent za 13,99$, dlatego właśnie nie otrzymałem dostepu do gry. Ostatecznie wyszło więc na to że nie doszło do klasycznego zakupu, tylko ja dałem kasę w prezencie Marrco, potem Marco dał mi w prezencie dostęp do gry ;)

Niech będzie to przestrogą na przyszłość dla wszystkich, którzy będą chcieli przy zkupach dodać od siebie coś ekstra, warto spieszyć się powoli i 5 razy sprawdzać w co się klika.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 15 mar 2018, 14:48 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1191
Mufa napisał(a):
Przemek napisał(a):
Na filmiku z X5000 licznik dochodził do 150 fps...


U mnie na X1000 też momentami dochodził do 150fps, choć norma to jakieś 130fps lecz tylko gdy uruchamiałem wersję 16-bit oczywiście w trybie ekranowym 16-bit w FullHD, co jednak w przypadku Tower 57, jak chyba w żadnej innej grze rzuca się w oczy. Tak że nie sądzę by na szybkich Amigach był sens psucia sobie wrażeń estetycznych, tylko dla samego licznika fps, zwłaszcza że w zdecydowanie ładniejszym trybie 32-Bit osiągam dokładnie tyle samo co Radek czyli 62fps, a to jeśli wierzyć niektórym recenzjom czy samemu Daytonie znacznie lepszy wynik niż na wielu współczesnych pecetach. Co ciekawe zauważyłem że skrypt launchera obok procesora Tabora wymienia też osobno proc X1000, X5020 i X5040 ale w katalogu z grą jest jedynie dedykowana wersja dla Tabora. Być może były planowane, lub jeszcze się pojawią jakieś zoptymalizowane wersję dla pozostałych nowych platform :?: Choć szczerze, to ja zastrzeżeń nie mam i chyba lepiej by autor dokończył zamiast tego Wings Remastered.

P.S.
Jeszcze może wyjąśnię sprawę mojego nieszczęsnego zakupu gry. Otóż wedłuch itch.io wszystko czyli 11.99$ plus 2$, które zapłaciłem dodakowo jako prezent dla Marco zostały zbiorczo zakwalifikowane jako jeden wielki prezent za 13,99$, dlatego właśnie nie otrzymałem dostepu do gry. Ostatecznie wyszło więc na to że nie doszło do klasycznego zakupu, tylko ja dałem kasę w prezencie Marrco, potem Marco dał mi w prezencie dostęp do gry ;)

Niech będzie to przestrogą na przyszłość dla wszystkich, którzy będą chcieli przy zkupach dodać od siebie coś ekstra, warto spieszyć się powoli i 5 razy sprawdzać w co się klika.



Daniel nie dostaje żadnych pieniędzy dodatkowych ze strony itch.io prosi by robić to za pomocą jego domowej strony: http://www.goldencode.de/

--- Copy & Paste ---

http://www.amigans.net/modules/xforum/v ... post110177

@DStatny
It's no fraud, after all they can ask for as much money as they want and they don't say that it's being splitted or whatever.
It's just that, thanks to the wording of their texts, you may probably believe that you support me / Amiga ports by paying more or that they were of help with the ports, which is both not the case. That's what ddni wanted to point out (thanks!).

The thing is actually pretty simple:
- Who will benefit from sales, no matter how many / how much you pay? Answer: Pixwerk.
- Did Pixwerk help with the Amiga ports / partial rewrite necessary? Answer: Not at all (actually the PC version benefits from my first fixes / optimizations).
- Where to donate if you like the Amiga ports and desperately want to give away some money? Answer: http://www.goldencode.de/

So, if you want to give them extra support, pay more when buying the game.
If you want to support me, go to my homepage (http://www.goldencode.de/)

@all
Glad that it apparently works fine on most systems!
And many thanks to those who donated (no matter if it reached me, it's the thought that counts in those cases)
And remember to follow the short instructions in the readme in case you run into trouble!

Oh, and in case somebody didn't read all update-mails on the game or forgot it:
network support had to be dropped because at some point they suddenly switched to a commerical black-box-network solution, so the online-gaming-menu will remain greyed out forever (however, it would have been another bonus anyway, since it was not on the table at all when I agreed to do the ports). I once asked for fresh menu-item graphics, but nothing came, so I simply greyed it out because the menu-item-numbers are inside the same graphics...
Anyway, the Amiga-port's download information clearly says "local multiplayer" too, so it shouldn't come as a surprise to anybody.

Cheers,
Daniel

--- End ---


Ostatnio edytowano czwartek, 15 mar 2018, 14:58 przez amig_os, łącznie edytowano 3 razy

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 15 mar 2018, 14:49 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3221
Radek Cz napisał(a):
Bardzo fajna gierka, bardzo miło się gra. Szkoda że nie ma opcji online, znaczy jest ale niedostępna dla nas.


To jednak nie wina Daytony, który tłumaczy:

Cytuj:
network support had to be dropped because at some point they suddenly switched to a commerical black-box-network solution,


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 15 mar 2018, 14:52 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1191
Czekamy teraz na Wings Remastered:)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 18 mar 2018, 11:18 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3221
Radek Cz napisał(a):
A jak to u ciebie chodzi? U mnie jest cały czas 62 fpsy, zdaje się że ograniczone odświeżaniem monitora.


No choć oficjalnie nie ma parametru Vsync, to jak tłumaczy Daytona ustawienia TRIPLEBUFFER są jak by czymś w rodzaju VSync. Dlatego zapewne obaj mieliśmy 62fps w trybie 32bit, przy czym w tym trybie domyślnie miałem ustawione triplebuffer=0, natomiast wersja 16bit przeznaczona dla wolniejszych maszyn domyślnie ma triplebuffer=1. Zatem jeśli chcesz się przekonać ile gra wyciąga na Twojej X5000 w trybie 32bitowym, powinieneś wstawić wartość "1" w odopowiednim tooltypie. Ja tego nie robiłem, natomiast zauważyłem, przełączając ekran gry na ekran WB, że licznik zajętości procesora oscylował wokół 50%, więc jest jeszcze sporo rezerw. Niestety przełączanie ekranów w czasie gry może skutkować zawieszeniem systemu. To jest w zasadzie jedyny problem ze stabilnością jaki mi się przytrafił w ciągu kilku godzin grania. Na szczęście nie jest to problem dotkliwy, bo grając w tak dynamiczny tytuł, z zasady nie pracujemy jednocześnie z innymi aplikacjami, a jeśli nawet chcemy coś tam kontrolować w tle, to w takim wypadku pewnie wygodniej byłoby grać w oknie niż co chwilę zmieniać ekrany.

Drugi problem jaki znalazłem to save w fabryce w miejscu gdzie po raz pierwszy mamy okazję usiąść za sterami czołgu. Niestety gdy zapisuję tam stan gry, to następuje koniec i wyjście do WB (na szczęście bez żadnej zwiechy). Mimo wszystko też nie jest to problem z gatunku bardzo dotkliwych, gdyż "sejw" zapisuje się poprawnie i po ponownym uruchomieniu Tower 57 możemy kontynuować od tego miejsca. Niemniej rzecz jasna zgłosiłem to do Daytony.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 18 mar 2018, 13:44 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 469
Zrobiłem szybki odcinek AMIcast YT o Tower 57:



Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 18 mar 2018, 15:22 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3221
Fajny film, choć do samej techniki gry pewnie można by się przyczepić. Tak się złożyło że na sześć postaci dostepnych w grze, Ty wybrałeś dokładnie trzy inne niż ja, tak więc nie orientuję się jakim atakiem specjalnym one dysponują, niemniej jestem niemal pewien że gdybyś go użył w miejscu gdzie atakowały Cię te dwie bestie (przy pierwszej postaci niebieski pasek miałeś pełny), to zachowałbyś tam komplet żyć.

Ze swej strony też obiecuję film z cyklu gramy na Amidze NG oraz recenzję tekstową, ale to za jakiś czas, gdy ukończę ten tytuł. Na razie jestem na poziomie z więzieniem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 19 mar 2018, 00:07 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1191
Gra posiada automatyczną aktualizację.
Dziś zaktualizowała mi się do wersji: 19.44 (Amiga V3)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO