Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest poniedziałek, 26 cze 2017, 17:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: M.A.C.E
PostNapisane: wtorek, 21 mar 2017, 10:29 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 854
amigowiec napisał(a):

LOL



Zarówno w trybach MuliGPU jak i singleGPU bez względu czy jest to MS Windows, Linux czy MacOS pamięć graficzna karty powyżej pewnego limitu jest dostępna tylko poprzez GPU i sterownik.
Pamięć dokładania do kart graficznych to marketing 2, 4, 8 16 GB.
Powyżej pewnego limitu (do sprawdzenia) guzik zobaczysz i wykorzystasz przez CPU i OS. Do tego jest GPU i sterownik.

===============================

Możesz sobie pisać 100 x LOL co nie zmieni faktu, że jest tak jak twierdzi Hans de Ruiter.

(...)
Zgadza się Hans wspominał kiedyś że tak jest na każdym systemie operacyjnym, tylee na wiodących systemach stosują jakieś triki i sztuczki by wyświetlała się cała ilość VMem.
(...)

Do kupienia Książka i Ebook:


https://keasigmadelta.com/store/product ... ng-primer/

Obrazek


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: M.A.C.E
PostNapisane: wtorek, 21 mar 2017, 20:03 
Online
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 343
Mimo wszystko widzę pewną różnicę w 2x4GB a 256 MB... u nas jest to lekko mało jednak. Jak mają powstać porty lepszych gier, nawet wykorzystujących szejdery, gdy ramu podejrzewam, że nawet na Doom 3 jest za mało?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: M.A.C.E
PostNapisane: wtorek, 21 mar 2017, 23:07 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 854
radzik napisał(a):
Mimo wszystko widzę pewną różnicę w 2x4GB a 256 MB... u nas jest to lekko mało jednak. Jak mają powstać porty lepszych gier, nawet wykorzystujących szejdery, gdy ramu podejrzewam, że nawet na Doom 3 jest za mało?


Czy śledzicie co pisze Hans ?

Jest tak ponieważ w AmigaOS w chwili obecnej wszystkim steruje CPU, żeby było tak jak w Windows do którego się odwołujecie sterownik musi odwoływać się do GPU karty i nad tym Hans obecnie pracuje. Wszystko dąży do odciążenia CPU przez GPU.

Być może w najnowszej wersji Enchanced Software już Hans nas czymś nowym zaskoczy.

PS.
Do doom3 wystarczy ale do Doom3 BFG Edition może być za mało.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO