Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest piątek, 20 paź 2017, 01:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 16 maja 2016, 13:35 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 874
Nie wierzyłem w ten projekt oglądając miesiącami ten klaustrofobiczny "obszar", ale dzisiejszy filmik jest dla mnie przełomowy. Dużo lepiej to wygląda.
Czas mapek dzierganych w zeszytach w kratkę chyba wróci ;)


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 maja 2016, 14:48 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 573
Przełomowy? :roll: To wciąż niewiele, ale do przodu :thumbup: Fabuła jaka ma być? :roll:

_________________
Amiga Rulez / YT | Nowa targowica - Zdrajcy Polski


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 maja 2016, 15:01 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 536
Zauważyłem na filmie ciemniejsze poziome pasy, czy to wina silnika renderującego czy sposobu nagrania filmu?
On to nagrywa kamerą z monitora? Tak to wygląda, chociaż żadnych ramek nie widać.
Tak czy inaczej gra się rozwija i to jest najważniejsze. Podoba mi się też sposób poruszania,
stara, dobra szkoła tego typu gier.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 30 maja 2016, 17:38 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 922
Crisot ma problemy ze sprzętem.
Abo znów pada mu AmigaOne XE albo karta graficzna Radeon 9000 Pro przegrzewa się.

--- Copy & Paste ---
http://soen.hd.free.fr/?p=246
Looks like my 9000 pro is dying from overheat, and my XE is my only dev computer… grmbl.
--- End ---

Jeśli ktoś ma taką niepotrzebną kartę graficzną (Radeon 9000 Pro AGP) możemy wysłać ją autorowi.


Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 30 maja 2016, 22:32 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 536
Może zrobimy jakąś zrzutę na nową kartę do jego Ami?

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 5 cze 2016, 17:48 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 922
Radek Cz napisał(a):
Może zrobimy jakąś zrzutę na nową kartę do jego Ami?

Mam wolną kartę:
Radeon 9200 128MB/128-bit AGP
GV-R92128VH AGP

http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-r92128vh/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 2 wrz 2016, 23:35 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 922
https://www.facebook.com/odyssey4.1/?hc ... S_TIMELINE

------ copy & paste --------

29 sierpień o 02:06 ·

Some news! Recently, my baby is born, I sold my house, and I'm buying a new home.

I don't forget you, I just need some time. I have to finish some work on my old house before giving the keys, but I will have nothing to do in the new one!

And then, code, code, code!

-------- end ---------


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 gru 2016, 02:05 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 922
--- Copy & Paste ---

Hey! I don't forget you, and all things I had to do are nearly cleared, I'm actually thinking about going back to work ^ ^.

Unfortunately, yesterday, my AmigaOne falled during transport, and the CPU-cooler destroyed the G4. So I have to change my CPU before anything. Don't be affraid, it's not the first time I have to do this.

I promise you will be able to try a demo in 2017.

Merry Christmas and Happy New Year!

--- End ---


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 gru 2016, 12:49 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 573
Ekchm very very funny
Obrazek
No Copy

_________________
Amiga Rulez / YT | Nowa targowica - Zdrajcy Polski


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 gru 2016, 13:01 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 922
Crisot w ciągu ostatniego roku przeprowadził się do nowego domu, urodziło mu się dziecko i ... jest wreszcie szansa, ze znajdzie czas na dokończenie swojej gry.

Wiele osób kibicuje temu projektowi zwłaszcza że jest pisany od podstaw: grafika, muzyka i silnik.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 gru 2016, 13:14 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 573
Też kibicuję, bo czemu by nie, coś fajnego może z tego wyjść.

_________________
Amiga Rulez / YT | Nowa targowica - Zdrajcy Polski


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 19 lut 2017, 23:45 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 874
Coś dłubie w kodzie, bo odpluskwił swoje słynne (bo pierwsze na AmigaOne jakie w ogóle wyszło) demo
http://os4depot.net/?function=showfile&file=demo/scene/universe/universe-zero.lha
Jedyne wytłumaczenie po co zrobił coś takiego to takie, że chyba sobie przypomina kodowanie. Ciężko powiedzieć czy to w związku z omawianą tu grą, czy wręcz przeciwnie.
U mnie 64 fps :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 20 lut 2017, 06:51 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2748
adam napisał(a):
Coś dłubie w kodzie, bo odpluskwił swoje słynne (bo pierwsze na AmigaOne jakie w ogóle wyszło) demo
http://os4depot.net/?function=showfile&file=demo/scene/universe/universe-zero.lha
Jedyne wytłumaczenie po co zrobił coś takiego to takie, że chyba sobie przypomina kodowanie. Ciężko powiedzieć czy to w związku z omawianą tu grą, czy wręcz przeciwnie.
U mnie 64 fps :mrgreen:


No u mnie około 2 razy więcej. Ciekawe czy poprawi też "One", które pozostaje od bardzo dawna problematyczne.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 20 lut 2017, 12:16 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 874
Oczywiście że nie poprawi. Intencją było poprawienie od strony kodu.
Nie rozumiem na czym polega problematyczność pisowni "One". Zdaje się ze pisane jest dowolnie, nie ma ustalonego logo. Dobrym przykładem są tu komputery A-Eon.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 20 lut 2017, 12:33 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2748
Problematyczność od strony technicznej, a nie pisowni ;)

Zdaje się że w readme do odnowionego Zero, Crissot napisał że demo od dawna nie działało, być może nawet 10 lat. Widać że dawno nie uruchamiał własnego dema. Natomiast ja odpalam dema Universe przynajmniej ze dwa razy do roku i mogę powiedzieć że to najstarsze demo z serii, dosyć długo działało dobrze, tak przynajmniej do pojawienia się AOS4 FE na pewno.

Inaczej było z kolejnym demem czyli One, tutaj jak najbardziej można napisać że demo nie działa od co najmniej 10 lat. Mi przestało działać, kiedy w A1 XE wymieniłem Radeona 7500 na 9000Pro. Dlatego to demo też nadaje się do poprawy. Natomiast najnowsze dema Crissota czyli 2 i 3 działają cały czas dobrze i ich nie trzeba poprawiać.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO