Przemek napisał(a):
ems napisał(a):
Szkoda, ale kupię bo Tabora bo to w sumie fajna płytka choć z bardzo mocno zawyżoną ceną.
No ja mam wątpliwości, czy fajna.......Kłopoty ze ScummVM, sporo tytułów 3D nie chodzi.
Cały system 1600euro. Ostatnio na Amibay, neużywana X5000 poszła za 1000euro a kila dni temu X1000 za 1600$.
Dla mnie jedyny atut to wielkość. Z uwagi na malejące moce, te niekompatybilności będą znikać powoli.
Ludzie którzy kupili mimo wszystko są zadowoleni i pewnie jednak wraz z popularyzowaniem się sprzętu jednak bariery będą znikać. Przykładowo fakt że Humo ma Tabora na pewno wpłynie na kompatybilność jego gier 3D z A1222. Oczywiście jeśli się trafi okazja na X1000 czy X5000 w cenie podobnej do Tabora to wiadomo brać X1000 albo X5000.
Natomiast to nie te sprzęty a SAM460 są tu głównym konkurentem i wydaje się że pomimo barier, które wymieniłeś A1222 jest sprzętem lepszym niż SAM460, która wszak też swoje bariery ma (typu brak GART dla sterowników 3D). No ale też sprzętem o 25% droższym, podczas gdy projekt startował spodziewano się że będzie o połowę tańszy.