Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 14 cze 2025, 06:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 18 maja 2025, 11:43 
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

fajny odcinek

Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
PostNapisane: piątek, 30 maja 2025, 06:41 
Administrator
Administrator

swinkamor12 napisał(a):
fajny odcinek

Dzięki :)

PostNapisane: piątek, 30 maja 2025, 06:51 
Administrator
Administrator

Nie ukrywam że dla dzisiejszego odcinka inspiracją i sporym źródłem wiedzy był znakomity artykuł MarXa z czasopisma Amiga Fiendship - "Kosztowna pomyłka Commodore - historia A600", którego przedruk znajdziecie też na PPA. Podrążyłem trochę temat, dodając trochę innych faktów, które wpisują się w ten obraz. Materiał wideo, jak każe tradycja skomentowaliśmy razem wraz z Remikiem. Zapraszamy do najnowszego odcinka specjalnego!!!

PostNapisane: piątek, 30 maja 2025, 09:42 
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

Świetny odcinek. Brawo !

Nie planujecie wprowadzenia serii takiej bardziej o aktualnościach ze świata Amigi/Amigi One?

PostNapisane: piątek, 30 maja 2025, 11:48 
Administrator
Administrator

Ciężko zaplanować jakąś serię, bo dużo tematów rodzi się przez przypadek i na spontanie. Jak już nie raz wspominaliśmy na kanale, mimo że oczywiście mamy spisaną swoją listę tematów do omówienia, to rzadko do niej sięgamy, bo prawie zawsze coś tam po drodze nieoczekiwanego wyskoczy. Nie chcę za dużo zdradzać ale mam nadzieję że jeszcze przed wakacjami uda się zrobić materiał z okazji premiery, zapowiadanej już przez nas kilkukrotniie zremasterowanej gry UBek, ktora wbrew pozorom będzie miała dość dużo wspólnego z NG.

Natomiast na swoim prywatnym kanale, chcę zrobić odskocznie od cyklu "Gramy na Amidze NG" i zrobić materiał sprzętowy, bo już chyba ponad rok czasu od momentu wideorecenzji grabbera HDMI nic w ten deseń nie było. No ale najpierw muszę kupić ów (na razie nie zdradzam co to) sprzęt, potem przetestować czy rzeczywiście dobrze współpracuje z Amigą a potem jeszcze zadecydować czy zrobić z tego film, czy może zasilić tekstem bloga, gdzie poza podsumowaniem 2024r, nic w tym roku jeszcze nie zamieściłem. Plany są by zrobić to wsszystko w czerwcu, no ale jak będzie zobaczymy.

PostNapisane: sobota, 31 maja 2025, 17:47 
Amator
Amator

No i pewnie przez ten spontan właśnie za każdym razem brzmicie świeżo. Czuje się bijący z ekranu entuzjazm i fajną, pozytywną energię :)

A na remaster Ubeka wciąż czekam i bardzo chętnie zobaczę dedykowany tej grze odcinek :ok:

PostNapisane: czwartek, 12 cze 2025, 18:13 
Administrator
Administrator

W najnowszym odcinku dokańczamy temat konwersji z arcade. Tym razem skupiając się na latach 90-tych. Temat jest obszerny, więc i film nie jest krótki. Wygospodarujcie sobie dwie godziny. Zapraszamy!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Strefa czasowa: UTC + 1