TomK napisał(a):
To tak dla formalności nowa beta do sciągnięcia.
Ta wersja dużo lepsza. Przede wszystkim można już ustawić cache, wcześniej każda liczba "keszu" inna niż zero, powodowała u mnie zwiechy. Niestety nadal pod E-UAE nie działa Picasso. Szybki test, polegający na uruchomieniu trzech dosyć wymagających rzeczy. Najpierw poszło jakieś demo scenowe, wymagające 030 50MHz, niestety emulator się zamknął, wyszedł do WB zostawiając w konsoli jakieś komunikaty o błędach JITa. Dalej
Xtreme Racing - działało dobrze i stabilnie, na pewno nie wolniej niż zanotowały to moje wspomnienia z czasów posiadania ostatniego klasycznego konfigu (czyli 040/33MHz). Niestety po zakończeniu gry i wyjścu do emulowanego WB, ten się zawiesił. Nie miało to wpływu na pracę samego emulatora, więc skrót Ctrl+Alt+R załatwił sprawę. Na ostatni ogień, poszła inna ścigałka
Joyride, która o ile mnie pamięć nie myli w wymaganiach minimalnych, bądź przynajmniej zalecanych też miała 030 50MHz. Nie odpalałem jej zbyt często pod E-UAE, ale coś mi się kojarzy że ta gra miała problemy z uruchomieniem, nawet na zwykłym (nie JITowym) emulatorze. Teraz ku mojemu zaskoczeniu sie uruchomiła, działała całkiem szybko i stabilnie, nie powodując żadnych przykrych niespodzianek względem stabilności emulowanego systemu czy samego emulatora.
Reasumując Almos wykonał istotny krok naprzód i chwała mu za to, ale jeszcze dużo pracy przed nim.