Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 7 gru 2021, 17:00

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: UAE z JIT
PostNapisane: sobota, 5 sie 2017, 11:16 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 12:28
Posty: 1177
Ja kupiłem XE w identycznej konfiguracji jak ty ale dosyć szybko pożegnałem się z Pre release, a linuksem się nie zajmowałem. Jedyny mój kontakt z tym Debianem to było zeskanowanie tych płyt na potrzeby artka :mrgreen:
Z tego co piszesz wynika że ja mam dokładnie odwrotnie. Nie używałem nigdy E-UAE. Tylko RunInUAE, od wersji systemu 4.1 Update 4 bo od wtedy zaczął być dołączany. Wtedy źle współpracował z WHDLoad, potem zostało to usprawnione (przez autora RunInUAE).
Z OS 4.1 FE dostałem r6_111205, którą wymieniłem na r7c (chyba większość używała tej wersji). Katalogu E-UAE - nigdy nie miałem, mam dopiero od ostatniej wersji RunInUAE, tej z JIT-em, czyli może od tygodnia. W sumie jest to wersja beta.
Co do Picasso96 - pisze o tym dostępnym normalnie w systemie - u mnie działa tylko pierwsza ikona, mogę stworzyć tryb ale już nie mogę przeciągnąć na prawy panel.
Podsumowując - RunInUAE jest dla mnie ciekawe bo pozwala na transparentną emulację staroci i z tego powodu warte jest zainteresowania. Natomiast dla mnie E-UAE - wychodzi na to że jestem w mniejszości, nie znałem i nie ciągnie mnie do tego. Ale to co napisałeś muszę "przetrawić", żeby mieć komplet wiedzy, bo okazuje się że są jakieś obszary mi nieznane.

_________________
AmigaOne 500 (AMCC 460ex 1150 MHz), 2 GB RAM, Radeon 7750 (1GB, DDR5), karta dźwiękowa Envy24HT


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: UAE z JIT
PostNapisane: piątek, 11 sie 2017, 21:59 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): wtorek, 8 sie 2017, 16:07
Posty: 12
Runinuae to nic innego, jak tylko przygotowany pakiet programów umożliwiający łatwiejsze uruchamianie programów/gier pod emulatorem EUAE.

Do pakietu whdload stworzyłem sobie własne rozwiązanie.
Gry whdload mogą być w dowolnym miejscu na dysku. Poprzez dwuklik uruchamia się mój plik whdload, który uruchamia emulator, konfiguruje go a potem już po stronie emulatora startuje grę.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO