Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest piątek, 21 wrz 2018, 10:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 30 sie 2017, 11:55 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1176
Jakie zasilacze (model) montuje A-EON w AmigaOne X5000 ?


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 30 sie 2017, 14:40 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3169
amig_os napisał(a):
Jakie zasilacze (model) montuje A-EON w AmigaOne X5000 ?


Zdaje się że sprzęt był składany przez dealerów, więc przypuszczam że każdy mógł mieć inny. Pytanie jaki zasilacz montuje Amigakit? To chyba może wiedzieć tylko Radek.

No ale i tak nie ma gwarancji że zasiłki montowane w starszych wersjach X5000 będą identyczne w modelu, który masz na myśli ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 2 wrz 2017, 17:48 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Ja składałem swoją Ami sam, ale ktoś linkował do "składaka" na ich stronie, z tym że nie mam pewności czy były tam dokładne dane poszczególnych części.

Dodam tylko że oni nie szaleli z jakością, wiatraki na procka dali takie że chyba większość betatesterów je wymieniła bo wyły ja silniki rakietowe :mrgreen:

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 2 wrz 2017, 18:13 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 739
Nie wiem jakiej marki zasilacze daje AmigaKit w swoich zestawach, np. dla betatesterów były dostępne upgrade ale też marki nie są wymienione, jedynie moce:

http://amigakit.leamancomputing.com/cat ... cts_id=703

Na stronie AmigaKit można znaleźć w tej chwili jedynie zasilacz do AmigaOne 350 W - ale jakiej to marki??

Z tego co mi też wiadomo to AmigaKit dostarcza dealerom "jedynie" płytę główną, backplate, frontowy panel z boingiem do obudowy i naklejkę. W moim przypadku - Amedia - miałem otrzymać zasilacz o mocy 500 W (pisałem na forum, marka to miał być Enermax) ale otrzymałem jednak taki o mocy 650 W. Jakiej marki nie pamiętam, nie chce mi się budy otwierać, ale nic markowego, coś na "L" chyba.

Co do wiatraka to nie wiem jak u betatesterów - tzn. co to za wiatrak był - ale w mojej wersji płyty jest ten Silence 6 (?) - ten o którym pisał Trevor - faktycznie jest cichy.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO