Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 18 cze 2019, 23:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 28 gru 2014, 15:59 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 618
Zassałem Terma 4.8 dla A1200 w celu przechwytywania logów ze swojej AX5000. Problem w tym.
że nie wiem jak to poustawiać żeby było tak jak powinno. W preferencjach systemowych dla serial.device
baud rate to trzydzieści kilka tysięcy maks, sam Term ma możliwość ustawienia więcej, będzie to działać
czy to nie jest możliwe na wbudowanym porcie szeregowy? Czytałem że szybkość portu zależy od procka
jakim dysponujemy, ja mam Apollo 1260, więc według tej teorii powinno dać radę nawet 115200 - domyślna
wielkość dla przesyłu z portu do "odrobaczania" AX5000. Tylko jak to ustawić, bo prefsach nie ma takiej
możliwości, da się ręcznie to jakoś zrobić i jak to sprawdzić?

Muszę wspomnieć że niby połączenie działa, coś term odbiera, ale to wygląda jak śmieci.

Jeden chaos, ale to przez to że słucham amiwigilii i jednocześnie piszę :mrgreen:.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Ostatnio edytowano niedziela, 28 gru 2014, 16:09 przez Radek Cz, łącznie edytowano 1 raz

Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 28 gru 2014, 16:08 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 849
Ja bym spróbował tego

http://aminet.net/comm/misc/baudbandit1.4b.lha


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 28 gru 2014, 18:20 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3458
Obiecałeś że jak dostaniesz to wrzucisz na forum jakieś fotki sprzętu ;) (chyba że nie możecie). Co do debugu to ja używałem laptopa odpowiedniej przejściówki usb-serial i programu Putty.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 28 gru 2014, 23:27 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 618
@swinkamor12 - dzięki.

@Mufa - obiecałem i tak zrobię. Ale jeszcze nie teraz, chciałbym najpierw skończyć "upiększanie".
Co do odrobaczania, też mógłbym podpiąć kabel do maca ale wpierw chcę spróbować z A1200.

Tak po krótce, bo to nie wątek od tego, jestem bardzo zaskoczony jak AOS4.x jest podobny
w użytkowaniu do klasycznej wersji. Bałem się jakichś "nowoczesnych" udziwnień, naturalnie
moje używanie jest na razie mocno ograniczone, ale póki co jest naprawdę swojsko.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 28 gru 2014, 23:38 
Offline
Prestiżowy forumowicz
Prestiżowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1287
Radek Cz napisał(a):
@swinkamor12 - dzięki.

@Mufa - obiecałem i tak zrobię. Ale jeszcze nie teraz, chciałbym najpierw skończyć "upiększanie".
Co do odrobaczania, też mógłbym podpiąć kabel do maca ale wpierw chcę spróbować z A1200.

Tak po krótce, bo to nie wątek od tego, jestem bardzo zaskoczony jak AOS4.x jest podobny
w użytkowaniu do klasycznej wersji. Bałem się jakichś "nowoczesnych" udziwnień, naturalnie
moje używanie jest na razie mocno ograniczone, ale póki co jest naprawdę swojsko.


AmigaOS4 jest kontynuacją AmigaOS3.1 gdyż bazuje na tych samych źródłach.
Jeśli ktoś miał wcześniej w AmigaOS3 kartę graficzną lub muzyczną to zupełnie "nie odczuje zmian".
Dalej mamy Workbench, Kickstart etc ...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO