Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 17 lis 2018, 04:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 24 sie 2015, 17:49 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3258
Czy któryś z forumowiczów używa może CaBoom na swoim klasyku? Dla przypomnienia jest to pchełka powodująca "fikuśne" otwieranie się okien WB. Na mojej konfiguracji E-UAE działa to jakoś inaczej niż to pamiętam z lat 90-tych. Niestety na YT nie znalazłem żadnych materiałów przedstawiających WB z CaBoom w akcji, a potrzebowałbym taki około 30 sekundowy, krótki filmik.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 25 sie 2015, 00:27 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Mogę zassać tego Caboom i nagrać film jutro, to znaczy we wtorek, czyli dzisiaj wieczorem :lol: .
Jeśli takie rozwiązanie cię interesuje oczywiście, nie używam uaeów, więc będzie z żywej maszyny.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 25 sie 2015, 06:05 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3258
Byłbym wdzięczny. Jak już pisałem w zupełności wystarczy mi 30s. Format najlepiej Avi Mjpeg w 50fps, aczkolwiek w czym byś nie nagrał to będzie dobrze, przekonweruję sobie jak by co.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 25 sie 2015, 20:14 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Ok, filmik nagrałem - minuta i jedna sekunda, wytniesz sobie co niepotrzebne. Format to mp4.
Nie wiem dokładnie co chciałbyś żebym tam pokazał więc trochę poklikałem itp.
Zmieniłem też ustawienia żeby pokazać różne dostępne rodzaje animacji i kolor
bo domyślny był słabo widoczny. Jak już zassiesz i obejrzysz to daj znać czy wszystko jest
w porządku, jak nie to nagramy drugi. Film ładuje się na serwer ftp, jeszcze przez jakieś 45 minut,
jak już będzie wyślę ci linka w prywatnej wiadomości.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 26 sie 2015, 16:11 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3258
Nie musiałeś się starać specjalnie w FullHD ;) potrzebowałem tego do Alfabetu, który składam w HD Ready. No ale mniejsza o to, przerobię sobie. Dzięki za poświęcenie :ok: filmik pobrałem, jest na nim dokładnie to o co mi chodzi. Nie musimy niczego powtarzać. PLik jest już na moim twardzielu, zatem możesz go skasować z serwera.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 26 sie 2015, 20:19 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 685
A kiedy kolejny alfabet? :character-kermit:

_________________
Amiga Rulez / YT
Idzie żyd ulicą i znajduje portfel. Otwiera go, liczy pieniądze i mówi: "ehh za mało"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 26 sie 2015, 20:20 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Ciesze się, że wstrzeliłem się w potrzeby. A film jest w hd bo tak mi aparat nagrywa i nic nie przerabiałem, bo mi się nie chciało
i nie wiedziałem jaką rozdzielczość potrzebujesz, więc wrzuciłem tak jak było :).

Kiedy następny odcinek?

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 26 sie 2015, 21:17 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3258
Z mojej strony mam praktycznie koniec. Przy czym jak zauważyliście od kilku odcinków w tle komentarza leci cichy podkład muzyczny. Za chwilę będę wysyłał maila ze stosownymi wytycznymi, dotyczącymi tegoż podkładu. Jeśli mój współpracownik od nagrań lektorskich i oprawy muzycznej przygotuje mi na jutro stosownego sampla, to jeszcze jutro, czyli w czwartek postaram się wrzucić film na YT. Jesli na jutro nie da rady, to odcinek najprawdopodobniej pojawi się w poniedziałek, gdyż na weekend wyjeżdżam i nie będę miał dostępu do Amigi, jak i szerokopasmowego netu.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO