Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 17 lis 2018, 04:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: MaxonCAD
PostNapisane: wtorek, 16 gru 2014, 10:23 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 472
Mam mały problem z MaxonCAD pod OS4. Działa, ale nie zachowuje proporcji, czyli nie jest dostosowany do nowych rozdzielczości. Kółko nie jest kołkiem. Nawet jeśli odpalę go na WB, program głupieje. Czy jest jakiś program/opcja, która potrafi oszukać go?


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: MaxonCAD
PostNapisane: wtorek, 16 gru 2014, 16:15 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3258
CAD to nie moja bajka, w związku z tym nie testowałem nawet MaxonCADa. Natomiast testowałem (co nieznaczy że cokolwiek poważnego w nim robiłem) program Cycas i on wydaje się działać bezproblemowo pod AmigaOS 4.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: MaxonCAD
PostNapisane: wtorek, 16 gru 2014, 22:16 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 472
Cycas to wiem, że działa ok, ale on jest raczej do architektury. A Maxon bardziej do mechaniki. Podrzucam screenshot jak to wygląda.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: MaxonCAD
PostNapisane: wtorek, 16 gru 2014, 23:50 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Deluxe Paint ma opcję "KeepSquare" żeby to niwelować. Może jest też coś takiego w ustawieniach MaxonCADa?

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: MaxonCAD
PostNapisane: środa, 17 gru 2014, 00:04 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 472
Nie ma nic takiego.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: MaxonCAD
PostNapisane: środa, 17 gru 2014, 02:21 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 10 wrz 2012, 08:07
Posty: 217
A czy to aby nie problem proporcji dzisiejszych monitorów? Ustaw jakiś tryb ze "starymi" proporcjami. Może będzie ok?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: MaxonCAD
PostNapisane: środa, 17 gru 2014, 22:05 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 472
Jest to jakieś rozwiązanie, ale np. górne menu mam problemy z wyświetleniem się na oddzielnym screenie. Prawdopodobnie najlepiej pod emulacją będzie to chodzić.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO