Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest środa, 20 cze 2018, 05:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 25 cze 2017, 09:37 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 464
Nie działa. ;) Modeler działa, ale sam LightWave nie. W Shell wywala komunikat, że nie może konfiguracji wczytać. Testowałem na różnych partycjach SFS, NG itd. Myśle, że coś jest nie tak s AmigaOS dla X5000. Identyczny LW chodził mi pod Pegem i ostatnim 4.1. Ktoś może sprawdzić u siebie?


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 25 cze 2017, 17:47 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 464
Dobra zrobiłem. :) Problemem był ekran LW. Skopiowałem ustawienia Screen.prefs z mojego starego systemu i chodzi. Tak więc jeśli ktoś chce mieć LW na 4.1 to musi uzyć NewMode (do promocji ekranów) i na początek poustawiać mu wartości odpowiednie. A potem przejąć do preferencji Screens.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 09:17 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 464
Page Stream 4 za nic nie moge uruchomic na X5000. Ktos cos probowal? Cos mam jednak wrazenie, ze w systemie zostalo przestawione. W sumie nie mozna narzekac, bo rozwoj musi byc. Co nie zmienia faktu, ze PS moglby chodzic. :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 12:14 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 1023
Zgłoś błąd przez Bugtracker. No chyba że nie masz legalnej kopii to lepiej nie ;)
Na przykład tutaj http://www.pagestream.org/?action=Bug%2 ... &watch=add wisi błąd od 2015, i to krytyczny, dla AmigaOS 4.1.

Ciężko powiedzieć czy on nad tym pracuje, ale wersja pod AmigaOS jako jedyna nie ma wersji demo co świadczy o słabym wsparciu.
Najnowsza publiczna amigowa beta jest z 2013 r. i nie jest stabilna. No i jest na MorphOS. Frank Mariak pokazywał nowszą wersję ale też nie wiadomo kiedy to wyjdzie, zresztą i tak nie dla nas.

Ja wczoraj zainstalowałem wersję demo pod Windows. Pomimo że to wersja Pro nie otwiera mi dokumentów PDF. Na pewno jeszcze powalczę z poznaniem programu, ale jest topornie.
Trzeba molestować autora że jest zainteresowanie amigowymi wersjami.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 17:33 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 821
U mnie działa. Po pierwszym uruchomieniu wyskakuje okienko z GR ale potem działa.
Po pierwszym uruchomieniu w ogóle, trzeba ustawić ścieżki do fontów w systemowych preferencjach.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 21:31 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 464
Też mam GR, ale po jego ignorancji nie dzie się nic, tylko system jest w takim stanie, że trzeba restart zrobić. Mi się zawisze na wczytywaniu bibliotek kolorów.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 cze 2017, 03:00 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 821
Może brakuje mu czegoś.
Proponuje zrobić taki skrypt do uruchamiania:

Assign PageStream: ""
Assign PageStream3: ""
Assign PageStream4: ""
Assign SoftLogik: "PageStream:SoftLogik"
Assign Fonts: "PageStream:SoftLogik/Fonts" ADD
pagestream:pagestream4


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 cze 2017, 09:12 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 464
Oczywiscie te wpisy mam.

P.S: Pisalem do Page Stream o wersje 5 aby mozna kupic, ale oczywiscie 0 odzewu. Soft pewnie w wersji Amiga zakonczyl swoj zywot.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 cze 2017, 19:31 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1154
radzik napisał(a):
Oczywiscie te wpisy mam.

P.S: Pisalem do Page Stream o wersje 5 aby mozna kupic, ale oczywiscie 0 odzewu. Soft pewnie w wersji Amiga zakonczyl swoj zywot.


Może uda Ci się kupić w:

https://www.alinea-computer.de/produkte ... pagestream

Alinea zawsze odpisuje - spoko goscie.

PS.

PageStream 5 dla 68k i AmigaOS4-PPC:

http://pagestream.net/?action=Folders&id=14


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 cze 2017, 19:59 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1154
radzik napisał(a):
Dobra zrobiłem. :) Problemem był ekran LW. Skopiowałem ustawienia Screen.prefs z mojego starego systemu i chodzi. Tak więc jeśli ktoś chce mieć LW na 4.1 to musi uzyć NewMode (do promocji ekranów) i na początek poustawiać mu wartości odpowiednie. A potem przejąć do preferencji Screens.


W tym tutorialu jest takie samo rozwiązanie:

http://www.morphos-storage.net/Document ... orphOS.pdf


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 cze 2017, 01:01 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Radzik, mogę cię prosić o przesłanie plików które masz w Toaster/Lightwave_support,
przede wszystkim chodzi mi o MOD-config i LW-config, a poza tym mój CyberGFXRendererPrefs
nie zapisuje mi nic w S:, czy mógłbyś mi przesłać również plik który on tworzy?

Następny problem jaki mam z ustawieniem wszystkiego to to, że w CGFXRendererPrefs nie mam rozwałki
1920x1080, maks to 1600x900. Jak to jest u ciebie?

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 cze 2017, 08:51 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 464
Jak bede w domu to zrobie paczke. CGFXRenderPrefs nie uzywam, czyli renderuje do pliku a nie wyswietlam na ekranie.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 cze 2017, 21:23 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 464
Ustawienia LW i preferencje Screens.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO