Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 23 cze 2018, 04:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 18 sty 2018, 01:26 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1154
Podczas logowania do Paypal pojawia się w OWB zakładka z tytułem "validatecaptcha" ale okno OWB jest puste :(


Ostatnio edytowano czwartek, 18 sty 2018, 01:32 przez amig_os, łącznie edytowano 1 raz

Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 18 sty 2018, 01:30 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 737
Ja robię to inaczej - link do PayPal wklejam na laptopie do Chrome i dokonuję płatności. Ponadto - Ty masz Captcha w PayPalu??? Bardzo dziwne.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 18 sty 2018, 01:34 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1154
Emu napisał(a):
Ja robię to inaczej - link do PayPal wklejam na laptopie do Chrome i dokonuję płatności. Ponadto - Ty masz Captcha w PayPalu??? Bardzo dziwne.



ZAPŁACIŁEM OWB - Jorga Strochmayera.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 16 lut 2018, 23:24 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Przepraszam że zaśmiecam wątek, ale jakby nie było to pytanie związane z Odysseyem,
mianowicie: jakiej wersji używacie i od kogo, która wam się sprawuje najlepiej?

I pytanie pomocnicze: które pliki skasować w przypadku problemów z kaszowaniem czcionek, ciasteczkami i hasłami?

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 17 lut 2018, 11:36 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3086
W katalogu odyssey/conf masz pliki typu cookies.db czy passwords.db. W sumie tylko raz musiałem to kasować w związku z internetowym dziennikiem ucznia Librus, który choć jest w pełni obsługiwany przez Odyssey, to w przypadku skorzystania z opcji "zapamiętaj hasło" uniemożliwiał ponowne logowanie. Przy czym od pewnego czasu jest już nowa wersja Librusa i przyznam że nie wiem czy ten problem dalej występuje.

Ja używam jednak najczęściej Odyssey, choć mniej więcej 2 tygodnie temu reklamy Google AdWords w serwisie AmigaWorld powodowały liczne zwiechy systemu. Było to na tyle irytujące że na kilka dni wróciłem do OWB od Strohmayera. Generalnie trzymam stare OWB w Amidocku jako opcję zapasową.

Timberwolfa już niemal nie używam, gdyż nie uruchamia się na betasystemie, a ja jednak 95% czasu pracuje na becie, a może 5% na publicznym AmigaOS 4.1 FE.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 17 lut 2018, 14:59 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Dzięki. Czyli kasujesz tylko pojedyncze pliki, a nie cały katalog?

Żeby uściślić nazwy, pisząc OWB masz na myśli Origin Web Browser od Strohmayera, a Odyssey to Odyssey, ale który ten najnowszy od Kas1e
czy może starszy od Faba? Zdaje się, że czasami ludzie używają OWB do obydwu, a nawet obytrzech, tych przeglądarek.

Jeszcze jedno pytanie, Odyssey od Kas1e i od Faba mimo że od Kas1e jest nowsza wyświetlają ten sam numerek wersji u was?

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 17 lut 2018, 18:10 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3086
Rzecz jasna używam najnowszej wersji po fixach od Kas1e, która jest chyba tożsama z wersją AROSową. Pierwotna wersja jest zdaje się tożsama z wersją MOSową, gdzie ponoć nie można się nawet zalogować na YT itp. Zatem nie widzę sensu jej używania.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO