Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest środa, 17 sty 2018, 17:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 31 lip 2017, 14:09 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1035
Przeglądając blog o AmigaOneX5000:

https://amigax5000.blog/2017/07/23/inst ... the-x5000/

zauważyłem, że autor posiada U-Boota z supportem dla AmigaOS, MorphOS i Linux:

Obrazek

UBoot z 2014-04 wyglądał tak:

https://amigafun.wordpress.com/2014/10/ ... one-x5000/

Obrazek


PS.

Wygląda jakby zamieniono: "Start ClassicAmigaOS" na "Start MorphOS"

Może to ktoś zweryfikować z posiadaczy X5000 ?


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 1 sie 2017, 22:17 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 559
Ja mam ze "Start Classic AmigaOS", u-boot mam 2014-4.
Wydaje mi się że gdzieś wcześniej miałem też wersję z MOSem, ale ta chyba jest "najostatniejsza"

PS. Muszę to napisać - dostałem maila z numerem rejestracyjnym 4.1FE dla X5000, nie wiem czy to przypadek, czy ktoś
"pomógł" ale najważniejsze, że w końcu mam. :lol:

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 1 sie 2017, 22:45 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1035
Radek Cz napisał(a):
Ja mam ze "Start Classic AmigaOS", u-boot mam 2014-4.
Wydaje mi się że gdzieś wcześniej miałem też wersję z MOSem, ale ta chyba jest "najostatniejsza"

PS. Muszę to napisać - dostałem maila z numerem rejestracyjnym 4.1FE dla X5000, nie wiem czy to przypadek, czy ktoś
"pomógł" ale najważniejsze, że w końcu mam. :lol:


Właśnie otrzymałem książkę Radzika i na stronie 43 jest menu z "Start_MorphOS".


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 2 sie 2017, 09:14 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 443
:ok: Sorry, bo nie mialem czasu wlaczyc X5000. Testuje intensywnie emulacje FPU w Vampire.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO