Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 4 gru 2021, 05:49

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 13 lut 2021, 19:53 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

Dołączył(a): sobota, 20 cze 2020, 06:56
Posty: 57
Czy da się zrobić takie czary, żeby po włożeniu do napędu płyty CDAudio automatycznie uruchamiało się jej odtwarzanie?

_________________
Pegasos II G3, 2GB, Radeon 9000 128MB, USB 2.0, SBLive!, SSD 240GB, smart pwr/rs


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 14 lut 2021, 12:49 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4080
Niewykluczone, nie mam dzisiaj dostępu do swoich Amig. Trzeba by posprawdzać oprogramowanie takie jak systemowy Playcd, tudzież Playcdda_gui, AmigaAmp itp. Pod kątem dostępności parametrów AUTOPLAY czy coś w tym rodzaju.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 15 lut 2021, 19:43 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

Dołączył(a): sobota, 20 cze 2020, 06:56
Posty: 57
AmigaAmp to raczej nie odtwarza płyt CD. Znalazłem za to ciekawy program rozszerzający możliwości AmigaAmpa - Audio Remote Server - zdalne sterowanie AmigaAmpem z poziomu przeglądarki czyli np. ze smartfona. Wielka szkoda, że nie ma obsługi płyt.
Co do pozostałych programów nie znalazłem opcji AUTOPLAY.

_________________
Pegasos II G3, 2GB, Radeon 9000 128MB, USB 2.0, SBLive!, SSD 240GB, smart pwr/rs


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 16 lut 2021, 21:15 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4080
bohun napisał(a):
AmigaAmp to raczej nie odtwarza płyt CD. Znalazłem za to ciekawy program rozszerzający możliwości AmigaAmpa - Audio Remote Server - zdalne sterowanie AmigaAmpem z poziomu przeglądarki czyli np. ze smartfona. Wielka szkoda, że nie ma obsługi płyt.
Co do pozostałych programów nie znalazłem opcji AUTOPLAY.


Odtwarzać, to on odtwarza bo filesystem jest w stanie wykryć tracki (patrz załącznik). W jego opcjach znalazłem też taką jak "automatycznie odtwarzaj pliki". No ale ona nie daje efektu taki o jaki Ci chodziło. Myślę że po opracowaniu odpowiednich skryptów, dałoby się zrobić autoodtwarzanie po włożeniu płyty.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 20 lut 2021, 09:14 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

Dołączył(a): sobota, 20 cze 2020, 06:56
Posty: 57
No faktycznie. Gdy wrzucę ikonę płyty do okna listy utworów to tracki się wczytują i nawet rusza autoplay. Również ARS działa z CD. Pozostaje wymyśleć jak zasymulować wrzucenie ikony do okna ampa.

_________________
Pegasos II G3, 2GB, Radeon 9000 128MB, USB 2.0, SBLive!, SSD 240GB, smart pwr/rs


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO