Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 25 wrz 2018, 22:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 23 sie 2017, 22:54 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 739
Panowie, chciałem sobie "podłączyć się" do chmury Google używając tego setu Amiga Cloud Handlers (wersja 0.8). Mam zarejestrowaną wersję oczywiście, kiedyś konfigurowałem i nie było problemu.

Teraz wszystko idzie ok do momentu, kiedy muszę wygenerować kod na stronie Google. Google mówi, że zablokowane ze względu na złamanie przepisów.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Używa ktoś z Was i wie może o co chodzi? Czy już ta chmura nie działa i działać nie będzie? A może ktoś używa Dropbox-a i powie czy jest podobnie, jak w przypadku Google?


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 24 sie 2017, 08:44 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 467
Hmm... Ja to dawno temu autoryzowalem Google i Dropbox. Moze cos zmienili? W wolnej chwili sprobuje na nowym sytemie na Vampire.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 24 sie 2017, 18:08 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
Ja korzystałem kilka dni temu, wymieniałem dane (artek do Amigazynu) z peceta by dokończyć to na Amidze via Dropbox. Po Dropboksie zasysałem też ostatnio scenariusz do nowego odcinka Alfabetu, który był utworzony lokalnie w edytorze tekstu tego internetowego dysku. Tak więc DB na pewno dalej działa. Co do Google, to niestety już od kilkunastu miesięcy nie sprawdzałem, bo tam od początku była jakaś niedogodność z rozpoznawaniem pewnych danych. No ale jutro postaram się sprawdzić czy gdy uruchomię to w ogóle ikona Google Drive wyskoczy mi na blat.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 25 sie 2017, 11:58 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
No i sprawdziłem, Google Drive faktycznie nie działa. W dodatku jeśli się spróbuje to uruchomić metodą domyślną, czyli zamiast utworzenia sobie stosownej ikony w Storage:DosDrivers, zmieni się wartość activate w mountliście, to po resecie może być problem z uruchomieniem do końca systemu.

Dobrze by było, gdyby radzik faktycznie sprawdził to jeszcze pod AmigaOS 3, wówczas można by stwierdzić czy to wina najnowszego systemu, czy też program się zdezaktualizował. Na razie pozostaje DropBox.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 25 sie 2017, 15:14 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 467
Raczej na pewno cos w Google sie zmienilo. A autor naszego portu odniosl taki spektakularny sukces, ze juz nowej wersji nie napisze.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 31 sie 2017, 12:07 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): środa, 2 mar 2016, 02:06
Posty: 7
Oto info od autora Google Drive:

https://accounts.google.com/o/oauth2/auth?scope=https://www.googleapis.com/auth/drive&redirect_uri=urn:ietf:wg:oauth:2.0:oob&response_type=code&client_id=641021021914-0f5goga25u7mo14eclhdkqlpc8hueirs.apps.googleusercontent.com

Cytuj:
Hi
it seems google disabled my short link, i don't know why.
here is the full link to get google-drive auth code:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 1 wrz 2017, 11:46 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 739
Sir_Lucas napisał(a):


Dzięki!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 1 wrz 2017, 17:50 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): środa, 2 mar 2016, 02:06
Posty: 7
Emu napisał(a):
Sir_Lucas napisał(a):


Dzięki!


Super. Mam nadzieję, że teraz działa Ci już Google Drive.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 17 sty 2018, 15:04 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
Tymczasem na Aminet trafiła nowa wersja. Trudno powiedzieć jakie konkretnie zaszły zmiany, gdyż pliku history czy release notes próżno szukać w archiwum. Niemniej zauważyłem że od jakiegoś czasu (2 - 3 miesięcy) DropBox był bezużyteczny na Amidze, gdyż wszystkie pliki miały błąd odczytu. Teraz znowu jest ok :thumbup:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 17 sty 2018, 15:19 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 739
Ta "usługa" u mnie powoduje tylko same problemy. W tej chwili twierdzi, że moje konto Google jest przypisane do kogoś innego pomimo klucza od autora spersonalizowanego dla mnie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 17 sty 2018, 22:52 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 739
A przy okazji - jak zrobić, żeby dysk google automatycznie pojawiał się na pulpicie przy starcie systemu? Jakaś komenda w User-Startup?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 17 sty 2018, 22:54 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): niedziela, 26 lis 2017, 20:22
Posty: 14
U mnie wywala błąd przy próbie wejścia z cli w google:
Wszystko teoretycznie dobrze, nowe hasło.
O co mu chodzi ?
cGoogleDriveHandler::auth() failed (first time login)
"error" : "invalid_grant"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 18 sty 2018, 00:20 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 739
Risc napisał(a):
U mnie wywala błąd przy próbie wejścia z cli w google:
Wszystko teoretycznie dobrze, nowe hasło.
O co mu chodzi ?
cGoogleDriveHandler::auth() failed (first time login)
"error" : "invalid_grant"


Wyrejestruj usługę w Google i wygeneruj nowy klucz, który wpisz do pliku google_client_code. Skasuj też pliki google_drive_access_token i google_drive_refresh_token w Devs:Cloud, jeśli je masz. Ten błąd pojawia się wtedy, gdy trzeba ponownie zarejestrować urządzenie w Google.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 18 sty 2018, 01:14 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3172
Emu napisał(a):
A przy okazji - jak zrobić, żeby dysk google automatycznie pojawiał się na pulpicie przy starcie systemu? Jakaś komenda w User-Startup?


Kiedyś to o ile pamiętam wystarczyło dać w mountliście activate = 1 i były ikony na blacie zaraz po starcie. Chociaż przed chwilą sprawdziłem z mountlistą DropBoxa (bo GD już od dawna nie używam) i system nie chciał się załadowac do końca. Dziwne sprawa, ale rozwiązania zagadki długo nie szukałem, bo akurat mi pasuje uruchomianie DBoxa z ikony storage/dosdrivers, gdyż korzystam z niego pod Ami góra 2 - 3 razy w miesiącu i nie widzę powodu by uruchamiał mi się przy każdym starcie systemu (co wydłuża odrobinę czas bootowania).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 18 sty 2018, 01:42 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 739
Ustawienie activate = 1 całkowicie zawiesiło mi komputer.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO