Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest środa, 25 kwi 2018, 08:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 15 wrz 2015, 23:42 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Mufa napisał(a):

Nieźle, 331 mega na tamte czasy to kosmos. Czym oni to zrobili?

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 16 wrz 2015, 12:17 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 647
Może w Tornado 3D? :)

_________________
Amiga Rulez / YT | Antypolonizm i antypolska propaganda - ŻYDO-komunistyczna


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 16 wrz 2015, 17:07 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 820
Mufa napisał(a):
Wiem że dla Ciebie w każdym możliwym wypadku AGA ssie, ale dla mnie to jeden z kolejnych dowodów że produkowano dla tych układów naprawdę ładne rzeczy, niemożliwe do wykonania na poczciwym ECS.


Nie tęsknię za AGA. Kolorów było więcej niż w OCS/ECS, ale jak na rok 1992 AGA była o wiele za wolna.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 16 wrz 2015, 17:10 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 820
parallax napisał(a):
Rewelka grafika i muzyka :thumbup: I niech ktoś to zrobi na komputerze z ms-dosem, windowsem z 92 roku, buuhahahaheheha :mrgreen:


Ta animacja jest z września roku 2000.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 16 wrz 2015, 17:43 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 647
I we wrześniu 2000 roku AGA zyskało na jakości w stosunku do 1992 roku? :D No kombinuj dalej :mrgreen:

_________________
Amiga Rulez / YT | Antypolonizm i antypolska propaganda - ŻYDO-komunistyczna


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 17 wrz 2015, 05:24 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 820
parallax napisał(a):
I we wrześniu 2000 roku AGA zyskało na jakości w stosunku do 1992 roku? :D No kombinuj dalej :mrgreen:


AGA oczywiście we wrześniu 2000 była nadal kiepska.
Ale było już od jakiegoś roku dostępne BVision i na tym BVision można było zobaczyć dużo lepszą grafikę.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 17 wrz 2015, 09:01 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 647
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p7wL5TJeJsg[/youtube]
A tam ta animacja jest odpalona pod BVision czy pod AGA? :D

_________________
Amiga Rulez / YT | Antypolonizm i antypolska propaganda - ŻYDO-komunistyczna


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 17 wrz 2015, 09:26 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 06:09
Posty: 373
Mam "File is corrupt" gdy próbuję odpalić tą animację na swojej Ami. Czy komuś z Was się to udało?

_________________
Robert "MasterMax" Szacki - Inner Power Software


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 17 wrz 2015, 12:35 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 647
A próbowałeś pokombinować bez SS? Spróbuj jeszcze raz pobrać tą animację :) A czym ściągnąłeś? :)

_________________
Amiga Rulez / YT | Antypolonizm i antypolska propaganda - ŻYDO-komunistyczna


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 17 wrz 2015, 13:07 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 06:09
Posty: 373
parallax napisał(a):
A próbowałeś pokombinować bez SS? Spróbuj jeszcze raz pobrać tą animację :) A czym ściągnąłeś? :)

Ściągnąłem na moim PC i wypaliłem na płytce CD. Animacja jest w archiwum LZX i bez problemu udało mi się rozpakować, jednak jak uruchamiam animację wyświetla się ten komunikat o błędzie. Próbowałem dwa razy, bez powodzenia.

Obstawiam, że źle zarchiwizowano plik.

_________________
Robert "MasterMax" Szacki - Inner Power Software


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 17 wrz 2015, 13:09 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3037
Hextreme napisał(a):
Mam "File is corrupt" gdy próbuję odpalić tą animację na swojej Ami. Czy komuś z Was się to udało?


Może jakiś błąd przy ściąganiu pliku? Sama animacja nie jest uszkodzona bo ją wczoraj zassałem i obejrzałem na mojej X1000. Oczywiście jako że YafaPlay dla 68k nie działa, musiałem zrobić to sposobem, czyli załadować ją pod V.A.M.P.em a dźwięk leciał osobno z Songlayera.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 17 wrz 2015, 13:12 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3037
Hextreme napisał(a):
Obstawiam, że źle zarchiwizowano plik.


Dodam że rozpakowywałem systemowym UnArcem, oczywiście tym z AOS 4.1.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 17 wrz 2015, 13:14 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 06:09
Posty: 373
Mufa napisał(a):
Hextreme napisał(a):
Mam "File is corrupt" gdy próbuję odpalić tą animację na swojej Ami. Czy komuś z Was się to udało?


Może jakiś błąd przy ściąganiu pliku? Sama animacja nie jest uszkodzona bo ją wczoraj zassałem i obejrzałem na mojej X1000. Oczywiście jako że YafaPlay dla 68k nie działa, musiałem zrobić to sposobem, czyli załadować ją pod V.A.M.P.em a dźwięk leciał osobno z Songlayera.

Dziękuję, prawdopodobnie błąd przy ściąganiu, bo ostatnio mam problemy techniczne z Internetem (router sypie błędami, duże zakłócenia na łączu). Jak już naprawią mi połączenie to spróbuję jeszcze raz. Ale to dopiero w następnym tygodniu.

_________________
Robert "MasterMax" Szacki - Inner Power Software


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 17 wrz 2015, 18:26 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 820
Radek Cz napisał(a):
Czym oni to zrobili?


Wildfire.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 17 wrz 2015, 20:24 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 06:09
Posty: 373
Już wiem! Miałem na Amidze zainstalowany AmiCDFS zamiast CacheCDFS (filesystem do obsługi CD).

Sprawa się wyjaśniła dziś kiedy instalowałem GoldEDa. AmiCDFS zmienił nazwy plików, przez co GoldEDa nie dało się poprawnie zainstalować. Dopiero wrzucenie CacheCDFS naprawiło sytuację.

Właśnie wypalam płytkę m.in. z tą animacją jeszcze raz, dam znać jak się uruchomi! :D

_________________
Robert "MasterMax" Szacki - Inner Power Software


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO