Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 22 sie 2017, 17:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 1 kwi 2017, 12:47 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 879
http://gry.onet.pl/starcraft-dostepny-za-darmo/lbekkq

--- Copy & Paste ---

Plik z grą można pobrać z oficjalnego forum battle.net:

We've made a build available for PTR (just unzip and run starcraft.exe):
https://d8un0y0mnd29o.cloudfront.net/pu ... R+1202.zip

--- End ---

PS.

Potrzebujemy jeszcze Stargus AmigaOS4:
http://www.os4depot.net/share/game/strategy/stargus.lha


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 1 kwi 2017, 15:23 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 06:09
Posty: 311
Ta gra rzeczywiście jest kultowa.

Pamiętam jak fascynowałem się nią oraz możliwością oglądania powtórek meczy najlepszych graczy.
Z Polski pamiętam Mario i Macię oraz Blackmana. Nawet pojechałem na finały World Cyber Games w Polsce, żeby zobaczyć zmagania naszych graczy na żywo. Wówczas wygrał Blackman, zaś w finale WCS w Korei zajął drugie miejsce.

Nie był to mój pierwszy RTS. Najpierw poznałem Tiberiana Suna w 1999 roku i od niego zaczęła się moja przygoda z RTSami. Później WarCraft III oraz StarCraft.

Edit: Pobrałem i odpaliłem StarCrafta w tej wersji: super działa, grafika dostosowana do rozdzielczości!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 2 kwi 2017, 09:48 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2686
Mój pierwszy klasyczny RTS, to jednak Dune 2, a mniej klasyczny za to zdecydowanie bardziej ulubiony w czasach A500 to Megalomania. W Starcrafta nie grałem bo co do zasady nie grywam na pececie, a amigowy port do którego linkuje Amig_os jest skopany - brak możliwości rozgrywania kampanii i co najważniejsze brak możliwości wczytania stanu gry (wówczas gra się zawiesza) czego nie mogą poprawić już od 10 lat, mimo że w tym roku wyszła jakaś poprawkowa wersja Stargusa. No ale może kiedyś...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 2 kwi 2017, 10:02 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 858
Ja z kolei Starcrafta dobrze wspominam, choć nie ukończyłem, rzeczywiście jest to jeden z najlepszych RTS. Niestety wczoraj moje wspomnienia zostały zniszczone ;]
Gra u mnie nie uruchamia się przez plik StarCraft Launcher (próbowałem różnych myków - na podstawie podanego komunikatu błędu). Poszło przez StarCraft, ale to co zobaczyłem.... Ta ohydna pikseloza jest nie do przyjęcia dla mnie. Do takich starych gier to monitor 15 cali, inaczej to jest tragedia.

Będzie wersja odnowiona (grafika, dźwięk, wstawki, bez naruszenia mechaniki gry), ale płatna
https://www.cdaction.pl/news-49179/starcraft-remastered-porownie-wygladu-z-wersja-oryginalna-wideo.html


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 2 kwi 2017, 10:26 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 06:09
Posty: 311
adam napisał(a):
Poszło przez StarCraft, ale to co zobaczyłem.... Ta ohydna pikseloza jest nie do przyjęcia dla mnie. Do takich starych gier to monitor 15 cali, inaczej to jest tragedia.

Grafika jest oryginalna, ale dobrze przeskalowana. Obraz w grze jest ostry jak żyleta na 1280x1024 w przeciwieństwie do oryginału. Do tego dołączona ładna czcionka. Na battle.net, gdzie założyłem ten wątek mam 3 polubienia. Ludzie są zachwyceni tą wersją.

Mam monitor 19" i 1280x1024 i jest super. Dobrze też działa na Windows 8.1, oryginalna wersja ma problemy.

No ale rzeczywiście, skoro nie podoba Ci się grafika w tej wersji, będzie StarCraft Remastered latem tego roku.

@Mufa
Moim pierwszym RTSem, który mnie zafascynował na PC jest Command & Conquer: Tiberian Sun. Na Amidze oczywiście też Dune 2.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 2 kwi 2017, 16:18 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 879
Mufa napisał(a):
... a amigowy port do którego linkuje Amig_os jest skopany - brak możliwości rozgrywania kampanii i co najważniejsze brak możliwości wczytania stanu gry (wówczas gra się zawiesza) czego nie mogą poprawić już od 10 lat ...


Może najzwyczajniej port jest jeszcze w wersji beta i brakuje niektórych funkcji ...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO