Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 4 gru 2021, 06:25

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Homeworld
PostNapisane: sobota, 8 maja 2021, 13:39 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): czwartek, 8 kwi 2021, 13:48
Posty: 46
Lokalizacja: Trojmiasto
Strasznie sie ucieszylem gdy zobaczylem Homeworld na os4depot ale niestety wywala mi sie pokazujac ze jakis problem z dzwiekiem. Udalo sie to moze komus odpalic?


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Homeworld
PostNapisane: sobota, 8 maja 2021, 18:24 
Offline
Ultra forumowicz
Ultra forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 22:11
Posty: 1570
arturB napisał(a):
Strasznie sie ucieszylem gdy zobaczylem Homeworld na os4depot ale niestety wywala mi sie pokazujac ze jakis problem z dzwiekiem. Udalo sie to moze komus odpalic?


Andrea Palmate udziela się na AWN i obiecał, że niebawem odnowi wszystkie swoje pozycje aby działały z NAJNOWSZYM AmigaOS4. Obiecał niebawem ponownie uruchonć swoją stronkę.
Niestety troszkę trwa już to za długo ;(


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Homeworld
PostNapisane: sobota, 8 maja 2021, 18:25 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4080
Na Depocie jest chyba port od A. Palmate i ten faktycznie z tego co pamiętam powodował jakieś zwiechy związane z dźwiękiem. Potem za Homeworlda brał się jeszcze Bszili, przy czym i on poległ na dźwięku. Dlatego jego port od lat pozostaje w fazie W.I.P. i nie znajdziesz go na jego stronie domowej. Natomiast kiedyś gdzieś na forum amigans.net podawał linka do tej wersji W.I.P. i ja ją chyba mam, bo mi się nie wiesza i można grać. Przy czym problem "rozwiązał" o tyle że dźwięku nie ma wcale, więc za bardzo użyteczne to nie jest.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Homeworld
PostNapisane: sobota, 8 maja 2021, 21:20 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): czwartek, 8 kwi 2021, 13:48
Posty: 46
Lokalizacja: Trojmiasto
A masz jakis link do tego portu?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Homeworld
PostNapisane: sobota, 8 maja 2021, 21:34 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4080
http://bszili.morphos.me/ports/homeworld-os4.lha


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Homeworld
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2021, 12:09 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): czwartek, 8 kwi 2021, 13:48
Posty: 46
Lokalizacja: Trojmiasto
To cierpi na ten sam problem co wersja na os4depot. Wywala sie kiedy klikam na jednostke. Zastanawia mnie czy te zalaczone data files sa kompletne. Poza tym zmienilem SDL na nowsze i wogole zamiast dzwieku jest szum. D sie cofnac SDL do poprzedniego stanu ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Homeworld
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2021, 15:00 
Offline
Ultra forumowicz
Ultra forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 22:11
Posty: 1570
Wydaje mi się, że miałem dobrą wersją Homeworld od Andrea Palmate.
Musze poszukać.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Homeworld
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2021, 18:03 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): czwartek, 8 kwi 2021, 13:48
Posty: 46
Lokalizacja: Trojmiasto
Byloby super gdybys znalazl. Z tą jest coś ewidentnie nie tak.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO