Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 21 lis 2017, 17:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 8 lis 2012, 18:46 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2797
Na stronach Blizzarda pojawil sie ciekawy wpis, o tym jak to okresowo sprawdzaja konfiguracje ich graczy i ewentualne standardowe problemy jakie wystepuja. We wpisie wymieniaja rozne przyczyny, a jedna z nich jest taka ze ludzie graja w ich gry na oficjalnie niewspieranych systemach operacyjnych. Co ciekawe wsrod tych systemow wymieniaja Linuksa oraz Amige. Czyzby Blizzard interesowal sie jeszcze grami takimi jak Warcraft 2 czy Starcraft odtwarzanymi na alternatywnych silnikach? A moze istnieje jakis tajny port Diablo III dla AmigaOS :lol: :lol: :lol:


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 8 lis 2012, 20:30 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 546
Diablo ssie, WoWa powinni przeportować. Swoją drogą to czytałem że ktoś "odpalił" WoW na iPadzie.
Napisałem w cudzysłowie bo iPad "tylko" kontrolaował grę uruchomioną na jakimś pc czy innym macu.
To znaczy gra chodziła na iPadzie ale potrzebny był dostęp, porzez jakieś czary mary, do gry uruchomionej
na kompie i sieci. Nie wiem dokładnie co i jak ale blizz całkiem poważnie się tym zainteresował bo
jak wiadomo możliwość grania na urządzeniach takich jak tablety i telefony, zdobyła/odzyskałaby im
wielu klientów. A z Amigą ma to tyle wspólnego że przecież X1000 może więcej, potencjalnie,
niż taki ipad, więc nic straconego, naturalnie musiałaby być jakaś sensowna baza użytkowników.
Wtedy port dla Ami nie byłby wielkim problemem dla tego molocha.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 13 lis 2012, 15:54 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 06:09
Posty: 326
StarCraft 2 jest strasznie zasobożerny, potrzeba naprawdę mocnego proca i GPU, a i silnik jest zbyt dynamiczny. Gra przez to straciła na grywalności w stosunku do pierwowzoru - kultowego StarCrafta. Prawdziwi fani StarCrafta wiedzą, że jedynka, która pochodzi z 1997 roku to klasyk, a Blizzard Entertainment na szczęście dba o swoje klasyczne produkcje i masę fanów.

Ja siedzę w strategiach RTS od 2000 roku i gry Tiberian Sun i wiem mniej więcej co się tam dzieje. W gry wpakowuje się tylko coraz to bardziej zaawansowane silniki 3D, a samej filozofii rozgrywki za bardzo się nie zmienia. Ostatnim RTSem, który leży na mojej półce jest oprócz StarCrafta 2 też Red Alert 3, którego zaliczam do udanych produkcji, ale jak napisałem - filozofia ta sama, potrzeba trochę innowacyjności, dlatego też ukradkiem pracuję nad Dune 3 - kontynuatorem najlepszej moim zdaniem strategii RTS w dziejach.

Jeśli mają powstawać nowe gry na Amigę, to nie powinny być to porty z Windowsa, gdzie jest cyrk przykładowo ze sterownikami, które to rzeczy AmigaOS nie zagrażają. Gry powinny powstawać z myślą o Amidze.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO