Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 17 paź 2017, 05:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 23 sty 2012, 12:50 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 18 sty 2012, 11:47
Posty: 68
Lokalizacja: Warszawa
Zwracam się z rozpaczliwym apelem o pomoc 20-letniej Amidze 600 z Warszawy, która, po latach zaniedbania i tułaczki, znalazła szczęśliwy dom, ale cierpi na syndrom starego komputera i dramatycznie potrzebuje akceleratora.
ACA630 z firmy Individual Computers pomógłby jej uzyskać dostęp do internetu i uruchomić różne gry przez WHDLoad.
Zapłacę każde pieniądze! (no, prawie ;) )

_________________
ash.

A600HD, 68030 25 MHz, 2 MB Chip RAM, 32 MB Fast RAM, AmigaOS 3.5
A4000, 68EC030 25 MHz, 68882, 2 MB Chip RAM, 4 MB Fast RAM, AmigaOS 3.1


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 23 sty 2012, 15:55 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 627
ash napisał(a):
Zwracam się z rozpaczliwym apelem o pomoc 20-letniej Amidze 600 z Warszawy, która, po latach zaniedbania i tułaczki, znalazła szczęśliwy dom, ale cierpi na syndrom starego komputera i dramatycznie potrzebuje akceleratora.
ACA630 z firmy Individual Computers pomógłby jej uzyskać dostęp do internetu i uruchomić różne gry przez WHDLoad.
Zapłacę każde pieniądze! (no, prawie ;) )


NIe pomogę bo nie mam. Ale sprawdziłem w Vesalii i w AmigaKit. Mają mieć. Może skontaktuj się z Jensem:

http://www.icomp.de/home/indexe.htm


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 23 sty 2012, 16:18 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 18 sty 2012, 11:47
Posty: 68
Lokalizacja: Warszawa
Emu napisał(a):
NIe pomogę bo nie mam. Ale sprawdziłem w Vesalii i w AmigaKit. Mają mieć. Może skontaktuj się z Jensem:
W AmigaKit i w Alinea nie mają i nie znają daty ewentualnej dostawy. W Vesalii jeszcze nie pytałem, ale spodziewam się podobnej odpowiedzi.
Do Jensa pisałem już dwukrotnie w ostatnim czasie i nie otrzymałem w ogóle żadnej odpowiedzi.

_________________
ash.

A600HD, 68030 25 MHz, 2 MB Chip RAM, 32 MB Fast RAM, AmigaOS 3.5
A4000, 68EC030 25 MHz, 68882, 2 MB Chip RAM, 4 MB Fast RAM, AmigaOS 3.1


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 25 sty 2012, 12:01 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 18 sty 2012, 11:47
Posty: 68
Lokalizacja: Warszawa
Aktualizacja: Jens odpisał. ACA630 nie jest już produkowana i nie jest przewidziane wznowienie. Moja biedna Amisia... :cry:

_________________
ash.

A600HD, 68030 25 MHz, 2 MB Chip RAM, 32 MB Fast RAM, AmigaOS 3.5
A4000, 68EC030 25 MHz, 68882, 2 MB Chip RAM, 4 MB Fast RAM, AmigaOS 3.1


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 25 sty 2012, 13:12 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2744
ash napisał(a):
Aktualizacja: Jens odpisał. ACA630 nie jest już produkowana i nie jest przewidziane wznowienie. Moja biedna Amisia... :cry:


Może jednak czas mimo wszystko przesiąść się na A1200, to tego dopałki ACA są dostępne, nie mówiąc już o większej dostępności używanych kart turbo.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 25 sty 2012, 13:39 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 18 sty 2012, 11:47
Posty: 68
Lokalizacja: Warszawa
Mufa napisał(a):
Może jednak czas mimo wszystko przesiąść się na A1200, to tego dopałki ACA są dostępne, nie mówiąc już o większej dostępności używanych kart turbo.
Mam jeszcze moją starą A1200, wala mi się w częściach po mieszkaniu, ale chciałem się skupić właśnie na A600, żeby doprowadzić do używalności ten komputerek uznany ogólnie za nierozszerzalny. Rozbudować A1200 to żadna sztuka ;)

_________________
ash.

A600HD, 68030 25 MHz, 2 MB Chip RAM, 32 MB Fast RAM, AmigaOS 3.5
A4000, 68EC030 25 MHz, 68882, 2 MB Chip RAM, 4 MB Fast RAM, AmigaOS 3.1


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 26 sty 2012, 00:43 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 19:15
Posty: 31
ash napisał(a):
Zwracam się z rozpaczliwym apelem o pomoc 20-letniej Amidze 600 z Warszawy, która, po latach zaniedbania i tułaczki, znalazła szczęśliwy dom, ale cierpi na syndrom starego komputera i dramatycznie potrzebuje akceleratora.
ACA630 z firmy Individual Computers pomógłby jej uzyskać dostęp do internetu i uruchomić różne gry przez WHDLoad.
Zapłacę każde pieniądze! (no, prawie ;) )


Mam, mogę sprzedać. Ale tylko w komplecie A600, ACA630, A604 i Indivision ECS. No i sprzęt jest w Warszawie:)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 26 sty 2012, 10:46 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 14:40
Posty: 176
Lokalizacja: okolice Lublina
A wiele złociszy chcesz za cały zestaw?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 26 sty 2012, 13:33 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 19:15
Posty: 31
A to najlepiej na prv.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 3 lut 2012, 12:34 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 18 sty 2012, 11:47
Posty: 68
Lokalizacja: Warszawa
Ogłoszenie nieaktualne, ACA630 kupiona! :D
Wątek można zamknąć. Dziękuję.

_________________
ash.

A600HD, 68030 25 MHz, 2 MB Chip RAM, 32 MB Fast RAM, AmigaOS 3.5
A4000, 68EC030 25 MHz, 68882, 2 MB Chip RAM, 4 MB Fast RAM, AmigaOS 3.1


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lut 2012, 03:15 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): wtorek, 24 sty 2012, 16:21
Posty: 2
ash napisał(a):
Aktualizacja: Jens odpisał. ACA630 nie jest już produkowana i nie jest przewidziane wznowienie. Moja biedna Amisia... :cry:

Szkoda, że nie podał powodu, dlaczego produkcja została zaprzestana.
Nieopłacalność ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lut 2012, 12:15 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 18 sty 2012, 11:47
Posty: 68
Lokalizacja: Warszawa
Anthrox napisał(a):
ash napisał(a):
Aktualizacja: Jens odpisał. ACA630 nie jest już produkowana i nie jest przewidziane wznowienie. Moja biedna Amisia... :cry:

Szkoda, że nie podał powodu, dlaczego produkcja została zaprzestana.
Nieopłacalność ?
Być może. Albo po prostu rynek się nasycił i dalsza produkcja nie ma sensu.

_________________
ash.

A600HD, 68030 25 MHz, 2 MB Chip RAM, 32 MB Fast RAM, AmigaOS 3.5
A4000, 68EC030 25 MHz, 68882, 2 MB Chip RAM, 4 MB Fast RAM, AmigaOS 3.1


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lut 2012, 18:16 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 17:19
Posty: 277
Lokalizacja: Podbeskidzie
Ash, przyznaj się .... kupiłeś powerkę 030 do A600 ? ;)

_________________
CommodorOwca
A4000D CVISION PPC/A1200 BVISION PPC
A1200 060/Sam 460ex/C128D
W oczekiwaniu na Amigę 4000T


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 7 lut 2012, 01:02 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 18 sty 2012, 11:47
Posty: 68
Lokalizacja: Warszawa
biax13 napisał(a):
Ash, przyznaj się .... kupiłeś powerkę 030 do A600 ? ;)

Jak napisałem wyżej:
ash napisał(a):
Ogłoszenie nieaktualne, ACA630 kupiona! :D

:mrgreen:

_________________
ash.

A600HD, 68030 25 MHz, 2 MB Chip RAM, 32 MB Fast RAM, AmigaOS 3.5
A4000, 68EC030 25 MHz, 68882, 2 MB Chip RAM, 4 MB Fast RAM, AmigaOS 3.1


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 10 lut 2012, 00:38 
Offline
Amator
Amator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 5 lut 2012, 17:19
Posty: 18
Lokalizacja: Warszawa
jarema napisał(a):
A to najlepiej na prv.


-.-

_________________
(-)
Ola Hughson
--


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO