Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 16 sty 2018, 19:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 6 lut 2012, 14:47 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2871
Jak przewidywałem w podsumowaniu roku 2011. Fakt że dwaj najbardziej zasłużeni ludzie na polu amigowych emulatorów (AmiDOG i MagicSN) weszli w posiadanie X1000 może zaowocować pozytywnym impulsem, który sprawi ze po latach przestoju, znowu panowie dadzą znać o sobie. No i mamy już pierwszą jaskółkę, po czteroletniej przerwie ukazał asię nowa wersja FPSE :D


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lut 2012, 16:20 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 667
Ktoś może już testował tą nową wersję? Jakie zmiany? Jak to "chodzi"?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lut 2012, 17:11 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2871
Emu napisał(a):
Ktoś może już testował tą nową wersję? Jakie zmiany? Jak to "chodzi"?


Testowałem, są trzy zmiany, jedna związana z linkmode, ale to nie dotyczy PPC. Druga związana z gpuw3d.dll, niestety tego też nie sprawdzę. Natomiast sam jestem ciekaw jak to wygląda na Radeonach 9xxx, bo w zasadzie FPSE z 3D działało dobrze jedynie na 7xxx. Trzecia zmiana związana z lowlevel.library. Cóz joypad działał mi wcześniej, działa i teraz. Ogólnie na X1000 nowa wersja chodzi bardzo fajnie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 30 gru 2017, 17:21 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): niedziela, 26 lis 2017, 20:22
Posty: 6
Pograłem sobie pod emulatorem w Tomb Raider III,lecz nie zapisuje mi sejwów. Jest na to jakaś rada ?
Podczas gry niby jest OK, potwierdza zapisanie na karcie pamięci lecz jak chcę odczytać to karta jest pusta.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 31 gru 2017, 12:51 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2871
Z tego co pamiętam to mi się chyba nigdy żadnego Tomb Raidera nie udało ucruchomić (choć dwójka i trójka teoretycznie działają). Jeśli standardowy zapis na kartę nie działa to może zadziała ten "oszukany" z klawisza F4 (więcej szczegółów na temat szybkiego zapisu/ odczytu znajdziesz w dokumentacji).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 31 gru 2017, 14:38 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): niedziela, 26 lis 2017, 20:22
Posty: 6
Właśnie sprawdziłe, nic nie pomaga. Mi się udało uruchomić TR III w wersji USA.
Innych gier jeszcze nie sprawdzałem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO