Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest niedziela, 20 sie 2017, 13:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 17 paź 2016, 08:38 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 605
madman napisał(a):
Cena jest moim zdaniem za wysoka. Za tyle można kupić nowy kick 3.1 w kości (od Cloanto), sam plik powinien być jednak moim zdaniem tańszy.
No i ciekawi mnie czy to logo jest animowane? :)


Nie wydaje mi sie zeby cena byla za wysoka. Od Hyperionu masz Kickstarty dla wszystkich modeli plus dyski WB. Policz sobie z AmigaKit: dla A500, A2000 - 16,25 EUR, A600 - 16,25 EUR, A1200 - 18,13 EUR; dla A3000 - 22 EUR i dla A4000 - 22 EUR. Do tego dyski z WB 3.1 - 15,28 EUR. Dyskow z 1.3.3 oczywiscie nie dostaniesz.

Logo, ten BoingBall, nie jest animowane, jest statyczne. Jedyna animacja to dyskietka w stacji.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 17 paź 2016, 09:00 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2683
Logo jest dokładnie takie same jakie obowiązuje od 12 lat w AmigaOS 4.0. każdy kto tego Kickstaru nie kupił, a ma np. pod emulatorem AmigaOS 4.1, może sobie to logo zobaczyć.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 17 paź 2016, 21:50 
Offline
Amator
Amator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 3 lut 2012, 11:11
Posty: 15
Mufa napisał(a):
Logo jest dokładnie takie same jakie obowiązuje od 12 lat w AmigaOS 4.0. każdy kto tego Kickstaru nie kupił, a ma np. pod emulatorem AmigaOS 4.1, może sobie to logo zobaczyć.

Niestety nie posiadam żadnego komputera z AmigaOS 4, nie mam też do takowego dostępu. Emulacja raczej odpada, nie mam karty z PPC cele posiadania jej ROMu ;)

A jeszcze co do ceny, to niecałe pół roku temu kupiłem kick 3.1 w kości i wiem ile kosztował, stąd przytaczana przeze mnie cena. Poprzednie kicki nie są mi zbytnio potrzebne.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 3 lis 2016, 22:04 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 878
Proszę pobrać ponownie z serwera Hyperionu poprawioną wersje zakupionych plików.

Bugfix update for Workbench 3.1 (40.43)

Brussels, October 25, 2016

Hyperion is pleased to announce the immediate availability of an update to the recently released Workbench 3.1 (40.43) to address a few reported issues.

Registered customers can download the free update from the restricted download area on the Hyperion Entertainment website, new customers will automatically get the fixed version via our fulfillment partner avangate.

Changes:

FIXED: The Workbench disk image was not bootable
FIXED: The installation script could wrongly copy the contents of the Install disk into FONTS:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 4 lis 2016, 12:13 
Offline
Amator
Amator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 3 lut 2012, 11:11
Posty: 15
amig_os napisał(a):
Changes:

FIXED: The Workbench disk image was not bootable
FIXED: The installation script could wrongly copy the contents of the Install disk into FONTS:


Nasuwa się jedno pytanie: czy ktokolwiek to testował przed wypuszczeniem? O ile punkt 2 to coś co teoretycznie można przeoczyć (jedna zepsuta linijka w instalatorze) to pierwszy błąd to jak dla mnie jakaś kpina.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 4 lis 2016, 13:28 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2683
Odpowiedź jest oczywista, nie. A przynajmniej nic mi nie wiadomo by betatesterzy AmigaOS 4 mieli w obowiązku testowanie AmigaOS 3.x. Pomijam już fakt że mało który z nich posiada klasyka, a jeszcze mniej botuje system ze stacji dyskietek. Szczerze powiedziawszy to ten release był i dla nas zaskoczeniem. Przypuszczam że zmiany dodane przez Barthela były tak małe iż ten nie sądził że coś się z tego powodu skopie i że jest jakaś potrzeba testów. Jak widać mylił się.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 4 lis 2016, 14:46 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 858
Betatesterzy AmigaOS 4 nie mają nic do tego, ani uwagi o bootowaniu z dyskietki i konieczności posiadania klasycznej Amigi. Produkt jest dla osób korzystających z emulacji, a WinUAE jest ogólnie dostępny ;]
Po wypuszczeniu AmigaOS dla Amiga 3000, która to płyta z systemem nawet nie dała się zabootować, każdy normalny człowiek zwracałby następnym razem na takie rzeczy uwagę. Bo to wielka wpadka i wstyd. Ale widzę że historia powtarza się tyle razy ile może.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO