Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest czwartek, 2 gru 2021, 19:05

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 4 sty 2014, 00:26 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 30 gru 2013, 14:48
Posty: 9
WItam projektor nie ma wejscia euro

ma d sub, hdmi, component i cincz (composite)

Wchodzi jakaś opcja konwertera ? aby uzyskac kolorowy obraz.

hdmi odpada bo koszt euro hdmi chyba 250pln,

d sub hmmm ?? adaptery widziałem ale czy pójdzie obraz na projektorze ?

czincz (modulator) a da się puścić rgb na czincza ?


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 4 sty 2014, 16:58 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4079
davero napisał(a):
WItam projektor nie ma wejscia euro

ma d sub, hdmi, component i cincz (composite)

Wchodzi jakaś opcja konwertera ? aby uzyskac kolorowy obraz.

hdmi odpada bo koszt euro hdmi chyba 250pln,

d sub hmmm ?? adaptery widziałem ale czy pójdzie obraz na projektorze ?

czincz (modulator) a da się puścić rgb na czincza ?


Przejściówkę wideo - VGA można sobie zrobić samemu (schematy są na sieci), można też oczywiście kupić. Natomiast w przypadku A500 taka przejściówka niewiele Ci da. W przypadku A1200 przydawala się do pracy w trybach Doble Pal czy MultiScan, ale nie pamiętam już czy pięćsetka takie tryby obsługuje. Nawet jeśli, to i tak nie wyświewtlisz na takim rzutniku gier, a co najwyżej obraz WB i rzeczy korzystających z systemu, które dadzą się wypromować. Aby móc wyświetlać obraz z z gier, musiałbyś nabyć coś takiego (droga sprawa).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 4 sty 2014, 18:35 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 30 gru 2013, 14:48
Posty: 9
Mufa napisał(a):
davero napisał(a):
WItam projektor nie ma wejscia euro

ma d sub, hdmi, component i cincz (composite)

Wchodzi jakaś opcja konwertera ? aby uzyskac kolorowy obraz.

hdmi odpada bo koszt euro hdmi chyba 250pln,

d sub hmmm ?? adaptery widziałem ale czy pójdzie obraz na projektorze ?

czincz (modulator) a da się puścić rgb na czincza ?


Przejściówkę wideo - VGA można sobie zrobić samemu (schematy są na sieci), można też oczywiście kupić. Natomiast w przypadku A500 taka przejściówka niewiele Ci da. W przypadku A1200 przydawala się do pracy w trybach Doble Pal czy MultiScan, ale nie pamiętam już czy pięćsetka takie tryby obsługuje. Nawet jeśli, to i tak nie wyświewtlisz na takim rzutniku gier, a co najwyżej obraz WB i rzeczy korzystających z systemu, które dadzą się wypromować. Aby móc wyświetlać obraz z z gier, musiałbyś nabyć coś takiego (droga sprawa).



Za taką cenę :-). za 250pln jest konwerter euro hdmi i pewnie zadziała. Najtaniej wychodzi modulator i po czniczu puścic obraz.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 4 sty 2014, 21:26 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 30 gru 2013, 14:48
Posty: 9
Mufa napisał(a):
davero napisał(a):
WItam projektor nie ma wejscia euro

ma d sub, hdmi, component i cincz (composite)

Wchodzi jakaś opcja konwertera ? aby uzyskac kolorowy obraz.

hdmi odpada bo koszt euro hdmi chyba 250pln,

d sub hmmm ?? adaptery widziałem ale czy pójdzie obraz na projektorze ?

czincz (modulator) a da się puścić rgb na czincza ?


Przejściówkę wideo - VGA można sobie zrobić samemu (schematy są na sieci), można też oczywiście kupić. Natomiast w przypadku A500 taka przejściówka niewiele Ci da. W przypadku A1200 przydawala się do pracy w trybach Doble Pal czy MultiScan, ale nie pamiętam już czy pięćsetka takie tryby obsługuje. Nawet jeśli, to i tak nie wyświewtlisz na takim rzutniku gier, a co najwyżej obraz WB i rzeczy korzystających z systemu, które dadzą się wypromować. Aby móc wyświetlać obraz z z gier, musiałbyś nabyć coś takiego (droga sprawa).


a tak czysto teoretycznie zapytam. wyjscie amigi rgb i chincz da się coś takie zmontować bez płytki jaka ma modulator ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 5 sty 2014, 12:27 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4079
davero napisał(a):

a tak czysto teoretycznie zapytam. wyjscie amigi rgb i chincz da się coś takie zmontować bez płytki jaka ma modulator ?


RGB na euro to była swego czasu popularna przejściówka, ale o RGB - chinch nigdy nie słyszałem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO