Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 16 paź 2021, 13:31

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 17 paź 2015, 11:50 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 13:40
Posty: 218
Lokalizacja: okolice Lublina
Chyba coś namieszałem ze swoim pegiem, AOS nie chce mi się uruchomić - zatrzymuje się na planszy powitalnej i stoi. Oczywiście na własne życzenie, bo zacząłem za bardzo dłubać przy nim - chciałem 2GB ram'u w nim odpalić.
Moja wersja płyty głównej to 2B3, znalazłem w necie 'update' 050404 firmware i go zrobiłem - oczywiście dopiero później zobaczyłem na stronie wiki, że moja wersja płyty miała nowszy firmware bo z datą 2004-08-10 - znaczy się zrobiłem sobie downgrade w takim układzie płyty głównej. Nigdzie tego nowszego firmware nie udało mi się znaleźć - może ktoś ma to gdzieś na dysku.

_________________
AmigaONE X5000/20


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 18 paź 2015, 18:05 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 19:41
Posty: 499
Ja używam drugiego Pega i nigdy nic nie aktualizowałem. Więc nie pomogę, zresztą wydaje się, że ten sprzęt jest tak dziwny, że lepiej chyba nie eksperymentować. Walczyłem też z 2 GB ramu, ale mimo licznych prób jest to nie możliwe (choć niektórym się udało). Może wsadz jedną kość lub popróbuj na różnych innych pamięciach.

Najlepiej będzie jak pytasz ludzi na PPA, oni tam mają doświadczenie i na pewno pomogą.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 20 paź 2015, 12:32 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 13:40
Posty: 218
Lokalizacja: okolice Lublina
Palce mnie swędziały więc zacząłem klikać, ale już mniej więcej temat ogarnąłem - na spokojnie sobie jeszcze raz wsio zainstalowałem. Co do PPA, to przestałem tam wchodzić dosyć dawno temu - za dużo obrzucania się miękkim materiałem, no i komentarze pod newsami to jakieś 80% OT, więc stwierdziłem że szkoda mojego czasu za czytanie tego.

Na chwilę obecną na pegu mam inna zagwostkę - Zainstalowałem MOS'a na czystym dysiu - zrobiłem partycję 10GB - system się odpalał. Zainstalowałem jako drugi system AOS'a - system się odpala wsio działa, ale MOS przestał mi się odpalać - przeczyta boot.img wyświetli informacje o pegu i stoi.

Chciałem jeszcze jakiegoś linuxa sobie posadzić, ale jeszcze nic nie szukałem w tym temacie - możesz coś polecić?

_________________
AmigaONE X5000/20


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 2 lis 2015, 11:42 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 13:40
Posty: 218
Lokalizacja: okolice Lublina
Jednak sobie nie mogę poradzić z tymi partycjami aby mi MOS też startował. Mam dwie partycje zrobione, na DH0 mam MOS'a na DH1 AOS'a. Przy tak ustawionych właściwościach partycji jak poniżej AOS mi startuje bez problemu, a MOS nie chce mi się załadować.

Załącznik:
dh0.jpg


Załącznik:
dh1.jpg


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
AmigaONE X5000/20


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO