Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest czwartek, 21 paź 2021, 19:46

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 1 lut 2012, 18:59 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:19
Posty: 277
Lokalizacja: Podbeskidzie
Założę się że Aragorn z Frodo Bagginsem pomogli mu zdobyć sprzęt w Mordorze :)

Poważnie, to zazdroszczę czeladki :thumbup:

_________________
CommodorOwca
A4000D CVISION PPC/A1200 BVISION PPC
A1200 060/Sam 460ex/C128D
W oczekiwaniu na Amigę 4000T


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 1 lut 2012, 19:05 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:15
Posty: 757
Mnie ciekawi kiedy on to wszystko odpala. Instalacja update 4 na tych wszystkich maszynach to musiała być gehenna :lol:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 1 lut 2012, 19:10 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:19
Posty: 277
Lokalizacja: Podbeskidzie
Nie wspomnę o rachunku za prąd :lol:

_________________
CommodorOwca
A4000D CVISION PPC/A1200 BVISION PPC
A1200 060/Sam 460ex/C128D
W oczekiwaniu na Amigę 4000T


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 1 lut 2012, 19:11 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1058
Emu napisał(a):
Mnie ciekawi kiedy on to wszystko odpala. Instalacja update 4 na tych wszystkich maszynach to musiała być gehenna :lol:


On ich wszystkich nie uzywa. Napisal kiedys, ze jest zwolennikiem posiadania wszystkiego x2 bo predzej czy pozniej jeden egzemplarz padnie...Mialem wtedy ochote go zapytac czy malzonke tez ma x2 ;-)

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 1 lut 2012, 19:18 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:19
Posty: 277
Lokalizacja: Podbeskidzie
Ha ha ha, dobre :thumbup:

_________________
CommodorOwca
A4000D CVISION PPC/A1200 BVISION PPC
A1200 060/Sam 460ex/C128D
W oczekiwaniu na Amigę 4000T


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 1 lut 2012, 19:21 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:15
Posty: 757
Przemek napisał(a):
Emu napisał(a):
Mnie ciekawi kiedy on to wszystko odpala. Instalacja update 4 na tych wszystkich maszynach to musiała być gehenna :lol:


On ich wszystkich nie uzywa. Napisal kiedys, ze jest zwolennikiem posiadania wszystkiego x2 bo predzej czy pozniej jeden egzemplarz padnie...Mialem wtedy ochote go zapytac czy malzonke tez ma x2 ;-)


BUhahaha, nieźle się uśmiałem - również x2 - z żartu o żonie i z jego obsesji czarnowidztwa :lol:

Swoją drogą, gość zaliczy wtopę z małą Sam i z A4000 - ma tylko x1 :twisted:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 1 lut 2012, 19:33 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1058
Emu napisał(a):
Swoją drogą, gość zaliczy wtopę z małą Sam i z A4000 - ma tylko x1 :twisted:


Jezeli chcesz wiedziec to i mala SAM tez mial kupic x2 ale mial juz wczesniej dwie wersje flex wiec napisal, ze wyjatkowo dal spokoj.

Skoro rozwalilismy watek ;) to jeszcze pojawil sie inny ciekawy gosc. Zamowil X1000 (ma tylko kilka postow na swoim koncie - to swiadczy o tym, ze czesc osob sie nie udziela a jednak kupily nowa Amige nawet nie czytajac recenzji) bo padla mu SAM440. Zapytany dlaczego nie skontaktowal sie z serwisem ACube odpowiedzial, ze nawet nie wiedzial o takiej mozliwosci. A ze mocno sie poirytowal to teraz SAM juz napewno nie nadaje sie do naprawy :lol:

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 1 lut 2012, 22:43 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 16:19
Posty: 73
Ja zrobiłem taki numer na wypadek reinstalacji systemu: do slotu na płycie sam460 włożyłem kartę sd 2gb, na niej zainstalowałem system i późniejsze uaktualnienia. Karta ta siedzi w tym slocie non stop a w razie problemów, w Uboot przestawiam kolejność bootowania i po po problemie. Startuje mi "nie ulepszany" system z możliwością odpalenia programów ratujących "życie" ;) i nie potrzebuję płyty z systemem w czytniku.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 2 lut 2012, 11:34 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:15
Posty: 757
RAL napisał(a):
Ja zrobiłem taki numer na wypadek reinstalacji systemu: do slotu na płycie sam460 włożyłem kartę sd 2gb, na niej zainstalowałem system i późniejsze uaktualnienia. Karta ta siedzi w tym slocie non stop a w razie problemów, w Uboot przestawiam kolejność bootowania i po po problemie. Startuje mi "nie ulepszany" system z możliwością odpalenia programów ratujących "życie" ;) i nie potrzebuję płyty z systemem w czytniku.


Hym... bardzo fajny pomysł, nie wpadłem na to. Mam oczywiście kartę z systemem dołączoną do komputera.
Jeśli uda mi się dostać do złącza SD bez rozbierania komputera to bingo! Wcześniej potraktowałem tą kartę jako ciekawostkę.

Jeszcze jedno - jak (czym) zrobić obraz tej karty (lub dokładny obraz na innej SD - kopia zapasowa na wszelki wypadek)?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 2 lut 2012, 12:28 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:19
Posty: 277
Lokalizacja: Podbeskidzie
Podłączasz do PC-ta ( :? ) i robisz kopię (czy to obraz ISO), czy tez poprzez kopiowanie 1:1 (pokaż wszystkie ukryte pliki).

_________________
CommodorOwca
A4000D CVISION PPC/A1200 BVISION PPC
A1200 060/Sam 460ex/C128D
W oczekiwaniu na Amigę 4000T


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 2 lut 2012, 12:30 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:19
Posty: 277
Lokalizacja: Podbeskidzie
Emu napisał(a):
RAL napisał(a):
Ja zrobiłem taki numer na wypadek reinstalacji systemu: do slotu na płycie sam460 włożyłem kartę sd 2gb, na niej zainstalowałem system i późniejsze uaktualnienia. Karta ta siedzi w tym slocie non stop a w razie problemów, w Uboot przestawiam kolejność bootowania i po po problemie. Startuje mi "nie ulepszany" system z możliwością odpalenia programów ratujących "życie" ;) i nie potrzebuję płyty z systemem w czytniku.


Hym... bardzo fajny pomysł, nie wpadłem na to. Mam oczywiście kartę z systemem dołączoną do komputera.
Jeśli uda mi się dostać do złącza SD bez rozbierania komputera to bingo! Wcześniej potraktowałem tą kartę jako ciekawostkę.

Jeszcze jedno - jak (czym) zrobić obraz tej karty (lub dokładny obraz na innej SD - kopia zapasowa na wszelki wypadek)?



A propos systemu, w zestawie z płytką 4.1 standardowo dokładają SD czy to extra ficzer ?

_________________
CommodorOwca
A4000D CVISION PPC/A1200 BVISION PPC
A1200 060/Sam 460ex/C128D
W oczekiwaniu na Amigę 4000T


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 2 lut 2012, 12:34 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1058
Na str Amigakit widzialem, ze wymaga to doplaty paru funtow.

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 2 lut 2012, 12:49 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:15
Posty: 757
@biax13, Przemek

Dokładnie, jest za dopłatą, standardowe pudełko z OS nie zawiera karty SD. Ja swoją otrzymałem w komplecie z komputerem za free (teoretycznie, pewnie doliczają do ceny zestawu). Ale taką karte można zrobić sobie samemu, naklejki są w sklepie ACube :ugeek:

@RAL

Mógłbyś podpowiedzieć co dodatkowego zainstalowałeś na tej karcie SD?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 2 lut 2012, 14:30 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:19
Posty: 277
Lokalizacja: Podbeskidzie
Emu napisał(a):
@biax13, Przemek

Dokładnie, jest za dopłatą, standardowe pudełko z OS nie zawiera karty SD. Ja swoją otrzymałem w komplecie z komputerem za free (teoretycznie, pewnie doliczają do ceny zestawu). Ale taką karte można zrobić sobie samemu, naklejki są w sklepie ACube :ugeek:

@RAL

Mógłbyś podpowiedzieć co dodatkowego zainstalowałeś na tej karcie SD?


@Emu

jest jakaś extra opcja do tworzenia takiej karty ? W jaki sposób przygotowuje się taką kartę ?

_________________
CommodorOwca
A4000D CVISION PPC/A1200 BVISION PPC
A1200 060/Sam 460ex/C128D
W oczekiwaniu na Amigę 4000T


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 2 lut 2012, 15:02 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:15
Posty: 757
biax13 napisał(a):
Emu napisał(a):
@biax13, Przemek

Dokładnie, jest za dopłatą, standardowe pudełko z OS nie zawiera karty SD. Ja swoją otrzymałem w komplecie z komputerem za free (teoretycznie, pewnie doliczają do ceny zestawu). Ale taką karte można zrobić sobie samemu, naklejki są w sklepie ACube :ugeek:

@RAL

Mógłbyś podpowiedzieć co dodatkowego zainstalowałeś na tej karcie SD?


@Emu

jest jakaś extra opcja do tworzenia takiej karty ? W jaki sposób przygotowuje się taką kartę ?


NIe robiłem nigdy takiej karty, bo, jak pisałem otrzymałem gotową. Wydaje mi się, że po prostu trzeba ją podłączyć, ustawić w U-Boot jako dysk główny (jest taka opcja) a następnie z CD zainstalować na niej system.
Może RAL mógłby się wypowiedzieć bo i ja jestem ciekaw, czy taka metoda zadziała.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO