Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 23 paź 2021, 18:46

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 28 gru 2020, 20:04 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

Dołączył(a): sobota, 20 cze 2020, 06:56
Posty: 57
Chciałem zakupić ZTools w AmiStore i pojawił się problem z finalizacją zakupu. Dodaję program do koszyka i system prosi o dane do logowania. Sprawdza, że balans 0 i powinien przekierować do checkout ale nic takiego się nie dzieje. Gdzie mogę zajrzeć do koszyka i dokończyć zakup? za każdym razem prosi o dane logowania i na tym koniec.

_________________
Pegasos II G3, 2GB, Radeon 9000 128MB, USB 2.0, SBLive!, SSD 240GB, smart pwr/rs


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 28 gru 2020, 23:19 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 13:40
Posty: 220
Lokalizacja: okolice Lublina
Sprawdziłem teraz i mam to samo. Nie chce się zalogować do AmiStore. Instalowałeś może update 2?

_________________
AmigaONE X5000/20


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 29 gru 2020, 09:33 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

Dołączył(a): sobota, 20 cze 2020, 06:56
Posty: 57
Tak, aktualizowałem system. Teraz też widzę, że problem jest z logowaniem do sklepu.

_________________
Pegasos II G3, 2GB, Radeon 9000 128MB, USB 2.0, SBLive!, SSD 240GB, smart pwr/rs


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 29 gru 2020, 14:49 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4058
A czy po aktualizacji pozostał Wam katalog Env-Archive/A-EON a w nim pliki username i password?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 29 gru 2020, 15:27 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

Dołączył(a): sobota, 20 cze 2020, 06:56
Posty: 57
ja mam w tym katalogu tylko plik currency.xml

_________________
Pegasos II G3, 2GB, Radeon 9000 128MB, USB 2.0, SBLive!, SSD 240GB, smart pwr/rs


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 29 gru 2020, 17:46 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4058
bohun napisał(a):
ja mam w tym katalogu tylko plik currency.xml


Nie wiem czy to możliwe że aktualizacja systemu coś tutaj popsuła. No ale może robiłeś backup i te pliki gdzieś do przekopiowania masz?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 29 gru 2020, 18:04 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 13:40
Posty: 220
Lokalizacja: okolice Lublina
U mnie w tym katalogu mam tylko plik password.

_________________
AmigaONE X5000/20


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 29 gru 2020, 19:30 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

Dołączył(a): sobota, 20 cze 2020, 06:56
Posty: 57
Już wszystko OK. Myślę, że Amisphere tu namieszało. Przypomnienie hasła kieruje na amisphere, gdzie nadałem sobie hasło 10-znakowe. Tymczasem pole w Amistore ma ograniczenie do 8 znaków. Niestety przy logowaniu nie było informacji, że wpisano nieprawidłowe hasło a dwóch ostatnich znaków pole nie przyjmowało. Myślałem, że to jest tylko ograniczenie wyświetlania gwiazdek do 8-u, że się przesuwają poza obszar widoczny czy coś w tym rodzaju. W każdym razie skróciłem hasło do 8-u znaków i jest ok.

_________________
Pegasos II G3, 2GB, Radeon 9000 128MB, USB 2.0, SBLive!, SSD 240GB, smart pwr/rs


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 29 gru 2020, 20:11 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4058
tchomasz napisał(a):
U mnie w tym katalogu mam tylko plik password.


A login to jest akurat zwykły niezakodowany plik tekstowy, więc jak pamiętasz to możesz utworzyć.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 29 gru 2020, 20:14 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 12:28
Posty: 1177
@bohun
To jest chyba jakieś ograniczenie Hollywood, z pomocą którego ten sklepik powstał. W gierce „Virtual Voodoo Job” można wpisać 6 znaków w miejsce na imię, bo na tyle pozwala szerokość pola (autor dał w najwęższym miejscu lalki). Myślę, że to kwestia banalnego poszerzenia okienka. Oczywiście to tylko moje spekulacje.

_________________
AmigaOne 500 (AMCC 460ex 1150 MHz), 2 GB RAM, Radeon 7750 (1GB, DDR5), karta dźwiękowa Envy24HT


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 29 gru 2020, 21:34 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 13:40
Posty: 220
Lokalizacja: okolice Lublina
@bohun
Dzięki za nakierowanie. To samo miałem u siebie - za długie hasło.

_________________
AmigaONE X5000/20


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 kwi 2021, 22:58 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1058
Ja mam taką wątpliwość. Na koncie zostało mi 6 euro. Przy kolejnym zakupie znowu zażąda pełnej kwoty za program. Jest możliwość zasilania konta tylko brakującą kwotą? Przed zakupem ES miałem 1.6 euro a pomimo tego, że zapłaciłem dokładnie tyle ile żądali to po zakupie mam już 6 euro. Wydaje mi się, że gdzieś już o tym czytałem...

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 30 kwi 2021, 07:13 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4058
No ja też już od dosyć dawna mam 3.48 funta. Nie wiem dokładnie czemu się tak dzieje. Zresztą zauważyłem że np. sklep Nintendo też "lubi mi pobierać" okrągłe kwoty, choć czasami mógłby pobrać mniej, lecz gdy chcę skorzystać z takiej opcji to dostaję komunikaty że transkacja się nie powiodła. Nie wiem, zgaduję być może są to jakieś ograniczenia związane z transakcjami międzynarodowymi z karty kredytowej??? Pewnie najprostszym pozbyciem się takiego niewielkiego balansu jest kupienie czegoś w ramach tej małej kwoty. W sklepie Nintendo to akurat nie ma z tym najmniejszych problemów bo tam mnóstwo indyków się panoszy, a nawet przecen dużych gier na poziomie 90%, no ale w naszym skromnym Amistore to już gorzej takie drobne wydać, poza ZTools za dużo ciekawych rzeczy po kilka euro nie ma.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 30 kwi 2021, 09:55 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 20:57
Posty: 1058
OK, dzięki. Wydaje mi się, że kiedyś ktoś pytał i Leaman zrobił mu to ręcznie. Założę wątek na Amigans, to go zmusi do reakcji bo maile, wiadomo... :x

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 18 paź 2021, 17:24 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4058
Przemek napisał(a):
OK, dzięki. Wydaje mi się, że kiedyś ktoś pytał i Leaman zrobił mu to ręcznie. Założę wątek na Amigans, to go zmusi do reakcji bo maile, wiadomo... :x


A tak ogólnie to coś z tym wykorzystaniem "balance" wskórałeś?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO