Djk83 napisał(a):
Mufa napisał(a):
Nagrałem kilkuminutowy film, porównujący wersję 1.23r5 z najnowszą wersją Alpha.
Fajne zestawienie, dzięki 

Mnie osobiście w większości przypadków jakoś specjalnie nie brakuje dostępu do nowoczesnych stron z poziomu AmigaOS, ale taka możliwość oczywiście jest jak najbardziej korzystna. Szczególnie, że mam kilka wyjątków. Jednym z nich jest Github (do pobierania paczek czy przeglądania repozytoriów) i tę stronkę sprawdziłem dziś w pierwszej kolejności. Tak jak widać na Twoim filmie, pod nową Odyssey ładuje się zdecydowanie więcej (choć ostatecznie stronka jeszcze nie działa). Z ciekawostek, w pewnym momencie podczas ładowania strony Github monitor RAM pokazał wykorzystanie na poziomie 1,2 GB, po czym i tak system zaliczył zwiechę.
Przemek napisał(a):
Trzeba poadawać się np. za IPada albo Safari bo przy "default", google pluje, że nie obsługiwana przeglądarka.
U mnie również na domyślnych ustawieniach Google nie działa. Próbowałem skorzystać z DuckDuckGo, niestety ta próba również się nie powiodła.
Akurat Githuba to musiałem przyspieszyć w czasie montażu filmu x4, bo ładuje się strasznie wolno, najwolniej z całej dziesiątki stron, które pokazałem. Mi też takich ogólno - nowoczesnych stron nie brakuje jakoś mocno, aczkolwiek też mam wyjątki. Takim podstawowym jest dysk Google, zwłaszcza że testuję dużo rzeczy i dużo rzeczy muszę stamtąd pobierać. Jeszcze tak z 1.5 roku temu działało pobieranie na sterej Odyssey, teraz już nie. To znaczy jak się odpowiednio spreparuje linka to zadziała, ale Huno, czy Steffen (mimo iż temu drugiemu pisałem jak tworzyć kompatybilne linki) i tak robią to standardowo. Zawsze więc musiałem to pobierć na telefonie czy PC, a potem przerzucać na docelowy komputer do testowania, czyli X5000. Ta nowa Alpha na szczęscie zmieniła na lepsze ten niekomfortowy stan rzeczy.