Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest niedziela, 28 maja 2023, 18:10

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 28 paź 2022, 06:31 
Offline
Generał
Generał

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 22:11
Posty: 1773
Wipeout2097 - tryb okienkowy, pełen ekran.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 31 paź 2022, 10:33 
Offline
Generał
Generał

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 22:11
Posty: 1773
Tymczasowo polecam śledzić lustrzany wątek:

https://www.amigans.net/modules/newbb/v ... ic_id=9026


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 31 paź 2022, 11:35 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4461
Mam długi weekend, do prcy idę dopiero w środę, tak więc jestem w trakcie intensywnego testowania i jednocześnie spisywania tego w formie recenzji. Tak więc niezależnie od wątku na amigans, na pewno dostarczę stosownych informacji naszym czytelnikom. Na razie nie licząc tego co napisałem na amigans, czyli zwiechy X-Moto, który podobno aktualnie wiesza się na wszystkim nawet na starych "radkach" pod AGP i Nova Bridge nie jest tutaj niczemu winna oraz Quake 2 HD, co jest trochę dziwne bo to nie jest problematyczna gra pod W3D SI więc liczę że na amigans, ktoś odpisze że jednak to działa (wtedy poszukam problemu u siebie) udało mi się odpalić wszystko. Odpaliłem nawet rzeczy, których nigdy w historii nie mogłem uruchomić na AmigaOS 4, nawet w czasach względnie kompatybilnej A1 G4XE z kartą Radeon 7500.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 31 paź 2022, 16:53 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4461
No dobra Q2 HD też udało mi się w końcu odpalić.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 1 lis 2022, 14:14 
Offline
Generał
Generał

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 22:11
Posty: 1773
Czy Heart of Darkness na x1000 masz w zielonych kolorach ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 1 lis 2022, 14:37 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4461
Tego akurat nie sprawdzałem. To w ogóle wykorzystuje akceleracji 3D?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 2 lis 2022, 06:24 
Offline
Generał
Generał

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 22:11
Posty: 1773
Mufa napisał(a):
Tego akurat nie sprawdzałem. To w ogóle wykorzystuje akceleracji 3D?


Nie wykorzystuje 3D.
To pewnie wina najnowszej SDL2 bo chyba ją ostatnio zainstalowałem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 2 lis 2022, 10:17 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4461
Zobacz jeszcze co masz ustawione w prefs/SDL2. Jeśli wyświetlanie przez OGLES 2, które nomen omen bywa przydatne np. ta nowa wersja Blob Wars, działa dużo szybciej, to zmień na kompozycję. Zauważyłem że pewien niewielki procent gier np. Gigalomania miewa problemy z kolorami pod OGLES 2.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO