amig_os napisał(a):
1. Czy będą polskie napisy ?
Tak będzie polska wersja. Z tego co wiem Smarkusg zrobił już wersję w której język wybierasz definiując tooltyp ikony, ale nie wykluczone że będzie to zrobione w przyszłości w sposób "bardziej elegancki".
Cytuj:
2. Czy będzie wersja CD Box ?
No w menu jest opcja renderowania w wersji CD, lecz przypuszczam że jest to takie "mrugnięcie okiem" ze strony Szymona. Gra jest darmowa, o ile wiem nie ma planów na jej komercyjne wydanie i będzie ją można pobrać prawdopodobnie z OS4Depot.
Cytuj:
3. Czy jest to jakiś szczególny tytuł dla Amigowca ?
Według mnie tak, wszak Amigi z Escomu dystrybuowane przez najwiekszego polskiego gracza, czyli firmę Eureka były fabrycznie dostarczane z tą grą. Tytuł może przeszedł wtedy bez echa bo był uważany za dość trudny i mało przystępny. Natomiast remaster jest zdecydowania bardziej dostosowany dla współczesnego gracza. Wiem to sam po sobie, bo w latach 90-tych byłem w tej większości, którzy nie ukończyli nawet pierwszego poziomu, teraz doszedłem już zdecydowanie dalej a zacząłem grać raptem dziś po południu.
Cytuj:
4. Czekam na Cytadelę dla AmigaOne X1000/X5000 - jakieś wieści ?
Fajnie by było, wersja SDL2 Cytadeli jest na PC. Może Marek, jesli to przeczyta, wypowie się na ile realny byłby taki port, bo ja nie mam kompetencji by się w tej sprawie wymądrzać.