Mam do sprzedania: - Amigę 1200, kickstart 3.1 (Cloanto) wersja 40.68, WB 3.1 + BetterWB, - karta turbo Tra 1200 (procesor Motorola 68EC020 28 MHz + 8 MB Fast Ram + zegar rzeczywisty (wymieniona bateria) + podstawka pod koprocesor), - oryginalny zasilacz, - myszka Amiga Technologies - adapter CF-IDE 2.5" – zmodyfikowany – działa dioda HDD komputera, - karta CF firmy SanDisk model Extreme 4 GB – karta jest wykrywana bez problemu jako dysk HDD, - czytnik kart CF na PCMCIA do Amigi + karta CF firmy SiliconDrive (należy do Western Digital) o pojemności 2 GB, - monitor firmy NEC – 17 cali, natywna rozdzielczość 1280x1024, wejście VGA, wejście audio, stereo – monitor w stanie idealnym. Monitor wyświetla obraz z Amigi, obsługuje jej tryby graficzne! Nie jest potrzebny drogi scandoubler!, - adapter Audio Amiga RCA/Jack 3,5 stereo wraz z przewodem, - przewód 23pin/Amiga do 15pin/VGA monitor, - joystick QuickShot PRO QS-131 – działa choć czuć w nim zużycie, wymienione zostały gumki przewodzące. - rózne dyskietki i książki,
Dokładam jeszcze: - dysk HDD 2.5" marki Toshiba 2GB – sprawny, - karta WiFi PCMCIA WPA/TKIP o nazwie Thomson SpeedTouch 110 Wireless PC Card – nie używałem jej, nie wiem czy działa, więc dorzucam to jako gratis, - adapter do podlączenia dysku HDD 3.5"w Amidze wraz z zasilaniem (Molex), dodatkowo w Amidze zainstalowana jest przelotka zasilania z wtyczka Molex.
Stan komputera – bardzo dobry, wszystko działa idealnie, stacja dyskietek chodzi jak nowa, obudowa zasilacza pożółkła, obudowa komputera umyta i praktycznie biała, klawisze trochę pożółkłe. Kondensatory oryginalne. System, programy i gry (WHDLoad) wczytują się i działają bardzo sprawnie. Amiga używana była z systemami 3.5 i 3.9 – instalacja i działanie było bez problemu. Ważne! Odnośnie karty TRA 1200: - karta przy 8 MB blokuje PCMCIA, aby korzystać z PCMCIA należy przestawić zworkami na karcie pamięć na 4 MB lub 1 MB lub wyłączyć całkowicie pamięć FAST, - karta ta jest bardzo „kapryśna” jeżeli chodzi o jej zamocowanie, używam jej bez dolnej klapki w Amidze, gdyż po zamocowaniu klapki karta przestaje działać, klapkę dodaje do zestawu. Karta działa ale styki i sprzęt mają swoje lata.
Zdjęcia mogę przesłać na email.
Cena 1800 zł do negocjacji.

|
|