Mufa napisał(a):
david_ooo napisał(a):
Chcę wypalić przygotowane ISO pod AmiDVD. Ale aplikacja zachowuje się, jakby nie widziała nagrywarki, żadnego napędu. Ładuję plik ISO stworzony przez AmiDVD i w zakładce "Burn Image" wszystkie pola są wyszarzone. Ten obraz również wypaliłem na PC pod Win10, ale jak wkładam płytę do napędu i uruchamiam Amigę to komputer wisi na logo "AmigaOS" - system się nie uruchamia ani z płyty bootującej ani z dysku twardego. Oczywiście obraz stworzyłem pod AOS i w programie AmiDVD z opcją "bootable: AmigaOS4"
No jeśli masz problemy alternatywą może być pecetowe UltraISO. Pamiętam że jak latem testowałem Qemu, gdzie też musiałem modyfikować ISO dla Pegasosa. Po prostu załadowałem oryginalne ISO z AmigaOS dla Pega do tego programu, przekopiowałem z jego pomocą sterownik SM502 do Kickstartu jak również zmodyfikowany Kicklayout. Zapisałem zaktualizowane ISO i wszystko grało jak trzeba. System się zainstalował.
Niestety, ale wygląda na to, że u mnie w przypadku prawdziwej X5000, metoda z UltraISO nie zadziała. Zrobiłem, jak napisałeś. I nawet pliki/katalogi wyglądają lepiej, niż w przypadku innych programów które testowałem (np. zgadzają się małe/duże litery w nazwach plików/katalogów, a nie są wszystkie pisane wielką literą). Ale podczas instalacji, zatrzymuje się na poniższym ekranie:

Chyba zostaje metoda z przygotowaniem obrazu pod Amigą i nagranie go pod AmiDVD. Ale niestety ten program nie widzi mojego napędu.