Przemek napisał(a):
Tak, jakiś czas temu i działał. Za to nowszy AirScan już nie. Dlatego zachowałem starszą wersję. Autor dawno nic nie udostępniał. Nawet chciałem podrukować okładki płyt do CD32 i naklejki na dyskietki ale niestety jakość wydruku z Ami jest zauważalnie gorsza niż z Win a do tego najlepszy format, pdf, po wydrukowaniu jest o ok. 10% mniejszy niż wymiar rzeczywisty/zadany. Tak się dzieje na zestawie driver do HP z OS4Depot/AmiPDF. Nie miałam zaparcia aby definitywnie stwierdzić, gdzie leży problem. Ot kolejna dziedzina gdzie OS4 jest do tyłu.
Ostatnia wersja AirScan działa z moim świeżo zakupionym urządzeniem wielofunkcyjnym
HP Color Laser MFP 178nw bez zarzutu. Ostatnia wersja AirPrint wzbudzała duże nadzieje bo wykrywała drukarkę, wyświetliła podgląd wydruku i bez problemu wysłała polecenie drukuj do urządzenia, które rozpoczęło pracę. Niestety czegokolwiek nie próbowałbym wydrukować dosteję na kartce tylko jedną linijkę tekstu, którą zamieszczam w załączniku (zeskanowane AirScanem). Oczywiście wydruk, plus logi z Airprint.device prześlę do autora. Natomiast jeśli masz jakąś starszą wersję
Airprint (nie Airscan), to byłbym wdzięczny za podesłanie.
Dzieki za info o driverze do HP, wcześniej używałem leciwej drukarki Ricoch Africo na USB z pecetem, więc nie zgłębiałem za bardzo tematu drukowania po sieci na Ami, ale zdaje się że są jeszcze jakieś inne rozwiązania netprinter.device i chyba coś jeszcze. Będę walczył...