Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 15 cze 2021, 20:22

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 10:30 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): piątek, 22 sty 2021, 22:55
Posty: 6
Witam, niedawno kupiłem Amigę 600 i mam problem. Kolory na ekranie stale przeskakują, pojawiają się poziome zielone paski. Raz kolory są prawidłowe, raz przeskakują na nieprawidłowe. Wstawiam wideo dokładnie jak to wygląda. Płytka jest po wymianie kondensatorów.
Proszę o pomoc jaka może być przyczyna.

Wideo: https://www.youtube.com/watch?v=Et20TAqrY2A


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 18:12 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 17:21
Posty: 881
Ja stawiam na kable do monitora.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 17 maja 2021, 15:32 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): piątek, 22 sty 2021, 22:55
Posty: 6
Kable są okej bo działa na nich A500


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 17 maja 2021, 16:06 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 15:11
Posty: 828
Jak masz możliwość to podłącz komputer przez drugie wyjście wideo :) Gniazda są w dobrym stanie? :eusa-think:

_________________
Amiga Rulez / YouTube

Marek P. - C-64 dla początkujących https://www.youtube.com/watch?v=RHZRpDo8Xyc


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 17 maja 2021, 16:36 
Offline
Początkujący
Początkujący

Dołączył(a): piątek, 22 sty 2021, 22:55
Posty: 6
Dzięki za odpowiedź :)
Chodzi o Composite? Podłączyłem i nie ma pasków i artefaktów (da się po Composite uzyskać kolorowy obraz? Przełączyłem jakiś przycisk w monitorze i wskoczył kolorowy). Ale to chyba nie wina wejścia, bo przełączyłem na normalne wyjście Video i też nie ma artefaktów. Pograłem trochę w Cannona, pobawiłem się Workbenchem i nie ma pasków. Nie wiem co się stało. Kolory są poprawne. Podejrzewam, że długo to nie potrwa :D

Wejścia wyglądają ładnie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO