arturB napisał(a):
Tak. Trzeba w configu wstawic taki maly pliczek gpu-bandage. Uprzedzam ze ruszy ale szalu nie będzie. Tzn problem z wsparciem 3d. Lepiej wstawic karte ktora jest wspierana w pelni.
No na PPA pisałeś że grałeś w Dooma 3, więc chyba ta Twoja karta jest już akcelerowana. Tak gdzieś na forum Hyperionu czytałem że R7 250 doczekał się niedawno akceleracji. Mój R9 270 chyba jeszcze nie. Co gorsza drugim ważnym czynnikiem, który wpływa na reponsywność systemu jest system plików oparty na pendrive siłą rzeczy wpiętym w port USB 2.0.
Ogólnie co nie podoba mi się w tym Fieniksie to brak normalnej dystrybucji na płycie CD z normalnym instalatorem na HDD, tak jak to bywało we wszystkich innych dystrybucjach, które niegdyś testowałem na AOne G4 XE czy potem X1000, gdy jeszcze używałem starych kart graficznych. Tutaj jest partyzantka z jedynym domyślnym modelem dystrybucji w formie obrazu do wgrania na pendrive, z którego potem pod terminalem w Gparted możesz sobie przekopiować pliki, wcześniej ręcznie ustawiając tam partycje. No niestety mimo iż tak zrobiłem to Fienix z HDD nie chciał mi ruszyć = Kernel Panic" i takie tam. No a szkoda bo system ma swoje atuty, przede wszystkim pokazuje że
można na PPC mieć klona FireFoxa sprzed kilku miesięcy, a nie 10 lat:) Miło jest móc znowu na Amidze One normalnie kupować na Allegro czy zrobić przelew bankowy. Piszę te słowa właśnie z poziomu InterWeb pod Fienixem, oj przydałoby się to pod AmigaOS 4.