Pod koniec ubiegłego roku
Kas1e, przeportował na AmigaOS 4 kilka gier opracowanych przez
Pangea Software, jednak z niewiadomych przyczyn pominął grę
Nanosaur. Sytuacji postanowił zaradzić, najaktywniejszy w ostatnim okresie porter
Ryan "rjd324" Dixon. Autor zaznacza lojalnie iż to bardzo szybki port, nad którego stworzenie poświęcił zaledwie 30 minut i bez wątpienia będzie wymagał dalszych poprawek. W przypadku obecnej, wczesnej wersji użytkownicy zgłaszają problemy takie jak konieczność zmiany nazwy pliku wykonywalnego np. z "Nanosaur" na "Nanosaur_game" gdyż występuje konflikt z utworzeniem katalogu o takiej samej nazwie jak nazwa pliku wykonywalnego. Drugim zauważonym problemem jest zwiecha gry związana z błędem GL podczas wyświetlania planszy startowej z wizerunkiem biegnącego Dinozaura. Konieczne jest więc szybkie wciśnięcie spacji w celu opuszczenia tej sekwencji zanim dojdzie do pojawienia się błędu. Gdy jednak dostosujemy się do tych wskazówek, na dalszym etapie gra nie sprawia już problemów, a przynajmniej ja takowych nie doświadczyłem, podczas kilkunastu minut rozgrywki.
Sama gra jest strzelanką FPS, a w zasadzie to strzelanką TTP, w którym poruszając się uzbrojonym w bojowy plecak Dinozaurem strzelamy do innych rodzajów gadów tego gatunku. Na pierwszy rzut oka gra nie wydaje się pozycją szczególnie atrakcyjną, niemniej być może miłośnikom tych wymarłych stworzeń dostarczy trochę przyjemności. Wszak gry w tych klimatach jeszcze na AmigaOS 4 chyba nie było, a nawet i w przypadku Amigi klasycznej do głowy nie przychodzi mi nic nowszego od bijatyki
Primal Rage z 1996 roku. Archiwum znajdziemy tradycyjnie na
OS4Depot.